Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A húzódszkodás teljes leengedé...

A húzódszkodás teljes leengedéssel veszélyes?

Figyelt kérdés

Amit észrevettem, hogy ha teljesen leengedem magam közben, egyrészt kevesebb húzódszkodást tudok csinálni(az új elvem, hogy minnél kevesebb megy, annál jobb), másrészt az edzésnaplóba is könnyebb nyomon követni az ismétléseket, mivel sokkal nehezebb csalni.

Ezzel szemben ha teljes gyakorlat folyamán "fenntartom magam", előfordul, hogy nem találom meg a helyes pontot és kevésbé engedem le magam, mint kéne, ami az ismétlésszám növekedéséhez vezet.

Egyértelmű, hogy a teljes leengedés jobb, csak sok helyen azt olvastam, hogy ez rossz a vállnak. Más helyen meg olyan videót láttam, amiben pont arról beszélnek, hogy a sima magában lógás milyen jó.

2020. ápr. 13. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha amúgy egészséges a vállöved, nincs veszélye a teljes kinyújtásnak. Hosszú időn át kellene lógnod, hogy bármilyen problémát okozzon.
2020. ápr. 13. 21:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy az igazi ha teljesen leengedjük, de ezt ember válogatja. Kétlem, hogy pont ez a gyakorlat jelentene veszélyt, tapasztalataim szerint egyáltalán nem veszélyes.
2020. ápr. 13. 23:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha ép a vállad akkor bírnod kell. Ha "kiengeded teljesen a vállad" minden ismétlésnél majd onnan a lapockáid mozgásával indítod meg, az biztosítja, hogy a megfelelő izmokat használd (erre jó rávezető gyakorlat a scap pull).

Ha fáj mégis, akkor lehet, hogy berotál a felkarcsont, ez nem szabad hagyni. Próbáld meghajlítani a rudat (más szóval, csavard a füleid felé a könyökhajlatod). Így hatékonyabban tudsz majd erőt is kifejteni!

Ha alul megállsz úgy nyilván nezebb, de ha ezekre ráéreztél és rendben a technika, akkor nem feltétlenül kell megállni alul. Ha nehezíteni akarod, akkor állj meg, ha több ismétlést akarsz, akkor ne.

2020. ápr. 13. 23:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem fáj a vállam, viszont haverom szerint ez így nem biztonságos hosszú távon.
2020. ápr. 14. 00:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem faj, akkor nincs problema.
2020. ápr. 14. 01:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Le szabad (kell) engedni teljesen, de ez nem jelenti azt, hogy a vállaidat el kell lazítani. A fejed ne essen be a két vállad közé, az alsó ponton is vállból tarts, ne csak lógj a rúdon.
2020. ápr. 14. 08:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, ahogy az utolsó írja. Teljesen le kell engedni, de 'ne engedd ki a vállad'. Ne mozogjon a vállad, vagy nem is tudom hogy írjam. érted a lényeget.
2020. ápr. 14. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Feszítsd a vállad az alsó ponton, annyi a lényeg.

Bal a rossz, jobb a helyes:

[link]

Ha az alsó ponton valaki meglökne, és nem kezdesz el vállból himbálózni, akkor rendben van a vállad feszessége.

Ha összehasonlítod egy felhúzással a húzódzkodást, akkor jön ki igazán a különbség.

Felhúzás:

megfogod a rudat - itt még nem feszül az izom

elkezdesz erőt kifejteni - feszül az izom, a súly még a földön

elemelsz, felállsz - végig feszül az izom

leengeded a súlyt, megérinted a padlót a súllyal - még mindig feszül az izom

a mozdulat végén teljesen kiengeded az izmokat, mielőtt megindítanád a következő ismétlést

Ezzel szemben a húzódzkodás:

felugrasz, megfogod a rudat, feszített vállal lógsz

elindítod a mozdulatot felfelé, felhúzod magad - végig feszül az izom

felső ponton megállítod - feszül az izom

lassan, kontrolláltan leengeded magad (nem levágódsz a felső pozícióból, laza vállal) - végig feszül az izom

alsó ponton megállsz, hogy ne lendületből indítsd a következőt - az izom viszont itt végig feszül

2020. ápr. 14. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!