A szériázásnál jobbak a lépcsős sorozatok?
Pl 130kg-ba 5x5 helyett 110x5 125x5 140x5 105x5 115x5
Szerintem jobb az,ha egy nehezebb csúcssorozat van,mint ha egy súllyal csinálnánk sok sorozatot és a volumen is magasabb lehet így.
Egy könyvben olvastam,hogy a súlyemelők is így edzenek,meg sok oldschool erőemelő is így edzett,nem szériáztak egy súllyal.
Amire te gondolsz az a piramis edzés.
105x5 110x5 115x5 125x5 140x5
Szerintem így gondodat. Hátránya hogy mire a 140-hez jutsz addigra nagyjából ki is fáradsz (nem biztos de van esélye). Ami mondjuk fekve nyomásnál veszélyes lehet.
Valamint példádban a csak 1 sorozat van ami nagyobb mint a 130.
130 5X5 -nél. Bemelegítesz majd csinálsz 25 nagy súlyú emelést.
a piramisnál, bemelegítesz majd csinálsz még 20 gyakorlatilag bemelegítő emelést. Majd 5 nagy súlyos emelést amivel igyekszel elérni a túlterhelést. Ami vagy sikerül vagy nem.
60% felett már munkasorozatnak számít,volumen szempontjából a 110x5 is bele számít,tehát nem bemelegítő.
Miért nyomjak egy viszonylag könnyű súlyba végtelen sorozatszámot,ha erősödni akarok?
140 kg-val pl nem tudnék 5 sorozatot megcsinálni 5 ismétléssel.Nagyobb súly,közelebb van a maxhoz,épp ezért jobban erősít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!