Ezzel az edzéstervvel jól fejlődhet egy kezdő? Hosszú
Sziasztok tavaly 3hónapot már edzettem,de most kezdtem újra szóval elég kezdő vagyok.
172cm 70kg vagyok,szeretnék úgy 3-4hónapig még tömegelni,izmot felpakolni.
Ezzel az edzéstervvel működhet?
Hétfő:Mell,tricepsz
Kedd:Hát,bicepsz
Szerda:Láb,váll
Csütörtök:Pihenés
...És ez ismétlődik
Mell,tricepsz:
-Fekvenyomás/Fekvenyomás döntött padon
-Fekvenyomás súlyzokkal 45fokos padon/vízszintes padon
-Tárogatás gépen/súlyzókkal/csigán
-Valamilyen letolás csigán/skull crusher
-Tolódzkodás
Hát,bicepsz:(Tudom a legjobb a felhúzás lenne de azt még gyakorlom)
-Lehúzás mellhez/húzodzkodás
-Evezés gépen/rúddal/fűrész
-Csuklya rúddal
-Bicepsz francia rúddal/súlyzókkal/csigán
-Bicepsz scott padon/kalapács
Láb,váll:
-Guggolás szabadon/keretbe
-Combfeszítő
-(Ide még kéne valami lábra szerintem)
-Fej fölé nyomás rúddal/súlyzókkal ülve
-Oldalemelés súlyzókkal/csigán
Ezek kombinációját használtam eddig.
Mindenből 4x12őt szoktam.
Legfőképp tapasztaltabbak válaszát várom,mit variáljak,változtassak.
Nagyjából 1órát szoktam a terembe lenni ezzel az edzéstervvel,attól függ mennyire pörgök.
Tudom hosszú lett,köszi ha elolvastad!
Ez sok.
Egy csomó felesleges dolgot csinálsz.bicepsz rúddal,majd scott pad.De minek?Hátazás után örülsz,ha megy 3széria bicepsz állvaa,és nem is kell több,ha rendesen csináltad.
Behajlítod a kezed állva,majd utánna ülve.
Csukja? Túl nagy a hátad,és nincs meg a kellő szimetria?
Mellre megcsinálsz 134 ismétlést..
vádli?
Nem,ez nem jó.
Elöször is.Felejdsd el a testrészekben való nézetet.
Ráérsz később is.
Alapgyakorlatokban erösödj meg.A töbizületes gyakorlatok növelik a tömeget.Több izomrostot,több más izmot munkára fogva.A fekvenyomásodban részt vesz a tricepsz,váll.Fej fölé nyomásban a váll,tricepsz felső trapézizom.guggolásban terhelést kap a far,lábhajlító,ha mélyen lemész Evezésnél ,húzódzkodásnál dolgozik a bicepszed.Ezeket figyelembe kell venni.
Később lehet betenni 1-2 izoláló gyakorlatot,de nem a fő gyakorlatok rovására!!Azok kell képezzék az edzésed zömét,gerincét!!
3napos teljes testprogramot követve az izmokat gyakrabban edzed,közvetve,vagy közvetlenül éri terhelés őket.
Köszi.
Akkor egy edzésen legyen mondjuk felhúzás,fekvenyomás,guggolás,húzodzkodás,evezés,váll fölé nyomás? Kicsit keménynek tűnik,nem biztos hogy lenne erőm a felhúzás,fekvenyomás után bármire is.
Nem.Dehogy.
1 nap max 4gykorlat
Has ,vádli hétfő,péntek
Felhúzás 1szer hetente.Akkor ,azon a napon más hátgyakorlat nincs
Guggolás,fekvenyomás,vállnyomás állva ,hát 2 szer.
Ill hát 1 csak szer,mert felhúztál.
3-4 szeriábol álljon 1 gyakorlat.
Majd ha fejfölé nyomogatsz 50-60 kilokba,elgondolkodhatsz tricepsz gyakorlaton.Ami lehetöleg ne valami himbilimbi kábel legyen,amibe belegabalyodsz,meg egykezes tricepsznyójtás,hanem pld szük nyomás,ami a nyomóerődet is megnöveli,vagy tokodzkodás.
Fokuszálj arra,hogy ezekben legyél kva erős!!Semmi flanc,semmi erőltetett,szuperszett,stb.
Sima nyomások,de azt keményen.
Ism 6-10 között variáld.
Pár honapig el leszel ezekkel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!