Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi történt velem? Miért...

Mi történt velem? Miért gyengültem így el?

Figyelt kérdés
Pár hete még 200kg felett húztam fel,de most kb 1 hónapja nagyon szarul megy az edzés,se a guggolás,sem a felhúzás nem megy,itt kinlódok,160kg alig akar menni felhúzásban és egyre rosszabb lesz.Hiába volt kihagyás meg terheléselvétel

2019. dec. 15. 12:32
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Köszi

Nem egy sorozat van.Én úgy csinálom jó ideje,hogy 1 csúcssorozat van és felvezetőkkel megyek fel addig.

Pl 130x5 150x5 170x5 190x5

Ez így nem jó?

Szélesfogásu felhúzást baj ha csak gurtnival tudom csinálni?Olyan szélesen nem tudom megfogni rendesen

2020. jan. 13. 12:41
 22/24 anonim ***** válasza:

Nem az előző válaszoló vagyok, de nem tudok elmenni az mellett, hogy 'olyan szélesen'.

Milyen szélesen fogod? Ha túl szélesen fogod, és meghajlitod a kezed, el fog szakadni a bicepszed.

Vagy nem fogod túl szélesen, csak normál szélesen, és akkor nem szóltam. :)

2020. jan. 13. 16:13
 23/24 A kérdező kommentje:
Széles fogású felhúzásról volt szó.Szakító fogásban,ahogy a súlyemelők
2020. jan. 13. 17:25
 24/24 anonim ***** válasza:

A gurtnit használhatod.

Visszatérve,a szélesfogású felhuzás beiktatása értelemszerűen a normál helyett,és nem mellett menjen!!

Csináld 2-3hónapig,aztán válts.

Nem nem lesz semmi baja a bicepszeknek!Nem a bicepszekkel húzunk.A karok egyenessek,kifeszítettek,felsőhát befeszítve...A széles az széles.Persze hozzá kell szokni,mert a csukló befele feszül.Ez egy súlyemelő gyakorlat,annak változata.Szakításnál széles fogást alkalmaznak,a csukló mobilizációja kulcskérdés.

Padlóról szoktam huzni.Ami inkább összetett,komplexebb gyakorlat.

És nehezebb,mint emelvényről.

Itt azonban számitásba kell venni a lábmunkát is.Az also ponton majdnem guggolva indítod az emelést.A mozgástartomány hosszabb lesz.

Emelvényröl húzva kikapcsolod az alsóhátat,lábat,és jóformán csak hátgyakorlat lesz.Kinek,mi a célja.

2020. jan. 13. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!