Túl sok protein bevitel gond?
Figyelt kérdés
Rendelem a kajámat(külföld) és hát protein szeletek csirkemell rizs alapját képpezi az összeállított szálkasíto étrendemnek és egyszerűem akarat vagy alarat nélkül túl magas 160-180g proteint viszek be, 50g zsirt, 150 carbot, mert ugyebár az eddzés utáni shake is fehérje. Elég aktívan sportolok és 183cm 74kg 18f vagyok. Ennyi protein gondot okozhat? Tudom kevesebb is bőven elég lenne de így jön ki.2019. nov. 23. 00:32
1/4 anonim válasza:
Megterheli a vesédet! Ezt nem én találtam ki hanem háziorvos mondta!!!
2/4 anonim válasza:
Az International Society of Sports Nutrition szerint a 2g testtömeg kilogrammonként még az égvilágon semmiféle rossz hatással nincs a szervezetedre. Amit beviszel, az nem sokkal van fölötte, szóval kétlem, hogy bármi észrevehető negatív hatással lenne rád. Az egészségügyi határértékeket elég konzervatívan szokták meghatározni, mert úgyis számítanak ár valaki többet fog bevinni.
Viszont ennyit bevinni azért már pénzkidobás. Ha eleve a diétádból fedezed a napi protein szükségleted nagy részét, vegyél vissza a táplálékkiegészítőkből. Például az edzés utáni shake gyakorlatilag fölösleges, ha a nap során eleve viszel be elég proteint. Vagy ha ahhoz ragaszkodsz, akkor vegyél vissza a protein szeletekből.
3/4 anonim válasza:
Valoban tonkreteszi a veset, de nem a napi 150-200g, a folosleget egyszeruen leuriti a szervezet. Napi fel-egy kg feherjemennyisegnel vannak kivalasztasi problemak.
4/4 anonim válasza:
74 kg hoz 160-180 g feherje teljesen jo. Bar 150 korul eleg lenne. Naturalon. Magasabb 3-4 g/testsuly kg feherje mar karosithatja a vesét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!