Testépítésbe belekezdeni van értelme kövéren?
Felejtsd el a súlyzós edzést és AEROBOZZ!!!
Másodsorban pedig DIÉTA!!!! Mindezt 2 éven át, amíg le nem megy a háj rolad! Es csak utána kezdj el súlyzózni!
Hogy ne lenne erdemes mellozni az aerob mozgast nagy tulsullyal? Te nagyon nem vagy kepben, ha egy 150-160 kilos ember elkezd minden masnap 40-60 percet kardiozni (pl. setalni) par het alatt tonkrevagja a terdeit es a bokajat, ha van neki valami gerincferdulese vagy ludtalpa/bokadolese (eleg gyakori ennyire elhizott tagoknal) akkor a gerincet is. De, mint mondtam a 100 par kg-os testsuly, meg nem indok erre.
Adtam neki erdemi tanacsokat, azzal zartam az elso hozzaszolasom, hogy rakja rendbe a kajajat es kezdjen el edzeni.
Mellesleg senmi sem dobta mely vizbe ahogy fogalmaztal. Az, hogy valaki elkezdi a sulyzos edzest, nem melyviz. Es nem testsuly meg testzsir fuggo. Leirtam hogy leteznek a sulyzos edzesnek a zsiregetesre is jotekony hatasai, ez alatt arra celoztam, hogy ha sulyzozik, gyorsabban fog fogyni. De ha olvastad volna pl. a sajat magad emlitett sarga kapszulat, nem vonnal kerdore.
Senki sem azt mondta, hogy kezdjen el kokemenyen odaba_ni a sulyoknak, csupan a kerdesere (erdemes-e, lesz-e eredmenye) kapott egy tomor valaszt. Elkezdi, edz par honapot, kicsit erosodik, fogy egy 10-est onnantol mar tudni fogja mit hogyan. Csak kezdje el, az a lenyeg.
Gyorsan atjelentkeztel a masik profilodra, hogy nagy betuvel, eroszakosan is leird a hulyeseged.
Ugy latszik a kerdezo jobban tisztaban van a dolgokkal mint te magad.
Amugy kerdezo epp irni akartam, saccra 180cm 105 kg jelentosebb izomtomeg nelkul, 35-40% testzsir lehet, amibol 20-25% a folosleg, az kb. valoban 25 kilo. Nem olyan veszes a helyzet, sulyzo+kardio+ jo etrend es fel ev alatt eltunik. Nem kell 2 ev...
Leirom erthetoen:
NEM Kardio hanem Aerob!!!! Felejtsetek mar el ezt a kardio szót!!!!!
Az aerob (gyaloglas, szobabicikli mersekelt tempoban) azert kell hogy lemenjen a zsir rolad!!
mert sulyzozhatsz te eleted vegeig, akkor se fog latszani semmi mert a hàjad eleted vegeig takarni fogja az izmodat! lehetsz te alul AKARMILYEN izmos!!!
Elobb a zsrt kell eltuntetni kajaval es aerobbal, ha ez megvan, lehet tisztan tomeget novelni! Neked k@@@rvara felesleges sulyzos erzest fsinalni, az aerobra koncentralj! Az edzod meg egy hulye ha nem igy latja! elvennem a papirjat!
Amugy ugyse fogsz ram hallgatni, meg ondom elore mi lesz:
Kardiozol majd (futas)
Sukyzozol majd
mikozben ezzel b@@@szol el mindent:
es aubegvilagon semmi nem fog valtozni, es 1 ev utan abbahagyod, feladod.
Ket szo amit neked kovetni kell:
-aerob
-dieta
minden mas egyeb tanacs felrevezetes. a sulyzos edzest most igenis szard le. most neked nem az kell.
Jaj de ideges itt valaki.
Kérdező, amit még senki nem említett: az az előnye a súlyzós edzésnek, hogy ha több lesz az izmod, nőni fog a kalóriaigényed, és utána ugyanannyi kalória bevitele mellett gyorsabban fogsz fogyni.
Látszani nem fog. Még. Ahhoz előbb a zsírnak el kell tűnnie.
A te szinteden még nem igaz az, hogy csak aerob edzéssel lehet hatékonyan fogyni. Az vele a baj, hogy kicsi az intenzitása, összességében kevés kalóriát használ el - hiába nagy százalék ebből zsír, ez összesen kevés zsír. Bármit is edzel, az fog felhasználni zsírt _is_. Ha 1000 kcal-nyi energiát elhasználsz, aminek a harmada zsír, akkor jobban jársz, mintha 200 kcal-t használnál el, aminek a 80%-a zsír. Arról nem is beszélve, hogy ha a szervezeted szénhidrátraktárát is lemerítetted az edzéssel, akkor a következő étkezésből bejövő szénhidrátból nem zsír lesz, hanem ezekbe a raktárakba kerül.
#15 Bele lehetne menni abba, hogy most a heti 3-4*40-50' alacsony intenzitasu kardio/anaerob mennyi kaloriat eget, azaz zsirvesztes celjabol mennyire hatekony (kb. semennyire). Nem egyszerubb nem bevinni a kaloriat, mint bevinni es elegetni, illetve egy olyan hormonalis kozeget teremteni a testben, hogy a het minden napjan, minden oraban effektiv legyen a kaloriafelhasznalas a szervezetben? Nem biztos hogy ekkora hevvel kellene ragaszkodni a hulyeseghez.
Kerdezo, mind a kettot erdemes vegezni (sulyzo, kardio) mind a ketto zsiregetest gerjeszto folyamat.
Fasság, ne hallgass rájuk, ez egy nettó fasság, hogy súlyzós edzéstől gyorsabban fog fogyni rajtad a kalória :D
AEROB + DIÉTA
AEROB + DIÉTA
AEROB + DIÉTA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!