1 kg zsírból való fogyáshoz el kell égetni 9000 kcal-t, vagy kevesebb is elég?
Figyelt kérdés
Mert ennyi kalóriát tartalmaz 1 kg zsír. De a zsírszövetből 1kg nem ennyire kalóriadús, igaz? Tehát ennyi kalória elégetésével többet fogysz egy kg-nál, vagy tévedek?2019. szept. 24. 12:10
1/11 anonim válasza:
Felejtsd ezt el ahogy van, semmi értelme.
2/11 A kérdező kommentje:
Miért?
2019. szept. 24. 19:40
3/11 anonim válasza:
Mert nem zsírt fogsz égetni hanem izmot. De csak próbáld ki, majd rá jösz hogy baromság.
4/11 anonim válasza:
Ha jól tudom 1 kg zsír leadásához nagyjából 7000 kcal deficit kell, mivel a zsírsejtek nagyjából 10-15% vizet is tartalmaznak. Tehát igen, 9000 kcal az nem 1 kg zsír leadásához vezet, hanem inkább 1,2kg kb, de ez persze ennél összetettebb folyamat.
5/11 A kérdező kommentje:
A kedves utolsónak köszönöm a választ, erre voltam kíváncsi! Az előző két válaszolónak pedig nyomtam a pirosat, mert k.ra off-oltak! És miért izmot égetnék, mikor a zsír a tartalék tápanyag nem az izom! Az izom a szükséges, azzal mozgunk. A zsír az nem, nyilván azt fogja bontani a szervezet.
2019. szept. 25. 19:11
6/11 anonim válasza:
Offolni nem akarok, de nincs igazad. Ha nem ideálisak a körülmények (nem használod az izmokat, azaz nem eddzel, túl nagy a kcal deficit, túl kevés fehérjét viszel be stb stb), akkor igenis fog izmot bontani a szervezeted , persze nyilván nem csak azt, hanem zsírt is, aminek az az egyszerű oka, hogy könnyebb energiát nyerni belőle, mint zsírból. De megfelelő diéta és edzésprogram mellett az izombontás minimális, pár százalék.
7/11 A kérdező kommentje:
A futásnál már használom az izmokat nem?
"túl kevés fehérjét"
Igen ezt viszont már hallottam, de én elég fehérjedús kajákat szoktam enni, husokat, tojást sajtot, növények közül főleg babot sokat.. Es ha esetleg véletlenül mégis se ennék annyit, akkor fehérje porral szoktam pótolni nap végén. Szval ezzel sztem nincs gond.
2019. szept. 27. 14:55
8/11 A kérdező kommentje:
Vagy úgy érted hogy pl. a karomon lévő izomból bont?
2019. szept. 27. 14:56
9/11 anonim válasza:
Neked amúgy valami betegséged van? Futáskor nem használod az izmaid mert égeted, attól hogy a vádli kap egy kis terhelést. 9000kcal-t égetsz akkor kb 500g fehérjét kénne enned, plusz normális súlyzód edzés eztán. Hajrá, tarts ki az igazad mellett, ami nagy baromság.
10/11 A kérdező kommentje:
"Neked amúgy valami betegséged van?"
Nem az, csak nem akarok gyúrni is még az aerob edzések mellett! Utálom ezt a sportágat (testépítés). Régen csináltam, de minden ízületem fájt tőle (könyök, váll, térd főleg). Szval nem érdekel, én csak futni fogok. És kizártnak tartom, hogy a szervezet zsír helyett az izmokat dolgozza le! Mivel nem úgy futok, mintha versenyen lennék, hanem lassan, kocogva. Tehát ez nem kardio edzés!!!
2019. szept. 29. 14:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!