Baj ha diéta alatt éhes vagyok?
Sok helyen hallom, hogy nem szabad éhesnek lenni, mert akkor a szervezet izomból is sok energiát használ el.
Általában azt hallom, hogy mindig enni kell nap közben, ha már éhesek vagyunk, csak keveset, hogy folyamatos legyen az anyagcsere.
Naponta 4-5x eszek, amiből az egyik egy fehérjeturmix, a diétát pedig 3 hete kezdtem.
Naponta csak egyszer szabad enni:
Felejtsd el ezt a folyamatos evés dolgot, az egyik legkárosabb mítosz. Nem, nem fog a szervezet hirtelen “éhező módba” raktározni és fotoszintetizálni a semmiből plusz kilókat, mert kihagysz egy étkezést. Garabtálom, hogy a rendszertelen folyamatos nassolást sokkal károsabbnak, hizlalóbbnak fogod találni, mint a betartott étkezési rendet. Arra neveled magadat, hogy a legkisebb éhségérzetre is reagálj és nem hagyod a tested zsírégetni vagy regenerálódni. Miért égetne zsírt, amikor ott a folyamatos könnyebben égő szénhidrát, amit nyomsz magadba?
Az izom akkor tűnik el, ha nem használod. Illetve esetleg végletesen fehérjeszegény étkezésnél.
Ami az éhezést illeti, a kutatások úgy találták, hogy semmilyen hatása nem volt, hogy valaki milyen rendszerességgel vitte be a tápanyagot egy nap alatt, az összmennyiség számított. (Kivétel az éjszaka kajálás, amikor természetes módon lassabb az anyagcsere, ezért nem javallott.) Ami pedig az “éhező módot” illeti, ahhoz 1-2 hetet kéne átéhezned, és akkor jelentkezne egy csökkentett működés - NEM egy kihagyott uzsi után!!!
Nagyon komolyan mondom, hogy ejtsd ezt a hülyeséget.
Én általában reggel nem vagy csak keveset eszem- 8 óra alvás után természetesen alacsonyak a tartalékok, ilyenkor nem baj hagyni még egy kicsit zsírból fogyasztani. Ugyanúgy nem eszem lefekvés előtt. Így nem is fér bele, csak egy könnyű reggeli, és 2 tartalmasabb du.-i étkezés,tehát a hagyományos rend. Tartsd a napi átlag kalóriaszintet és a zöld-protin egyensúlyt, legyen főleg sovány táplálék, és járj, tornázz sokat. Fehérjeturmixot csak akkor innék, ha ténylegesen gyúrni jársz, arra viszont egy célzottabb, tapasztalatból kialakítottabb edzés-és diétaterv jó lenne, mert ott aztán folyton fáradt-éhes leszel. Szerintem ennyi igazából. Találd ki, hogy mikor vagy ténylegesen éhes, és mi az, amikor igazából mozgásra, vízre, szórakozásra vágysz. Ha aktívan élsz, lefoglalnak a napi élmények, nem is fogsz evésre gondolni szerintem.
Amúgy azt is meg tudom magyarázni, miért vagy éhes. Leesik a vércukrod.
Evés után közvetlenül feljebb ugrik, ahogy bekerül a sok könnyen elhasználható szénhidrát. Azután, hogy kifogy, mondjuk egy óra múlva, és át kell állni a lassabban égethető anyagokra, éhségérzetet tapasztalsz.
Aminek az az eredménye, hogy ha folyton kajálsz, akkor még gyakrabban leszel éhes, és még cukrosabb dolgokra vágysz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!