Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felhúzás, evezés után miért...

Felhúzás, evezés után miért fájhat ezen a két ponton? (kép)

Figyelt kérdés

[link]

Nem nagyon fáj, de egy kicsit igen, nyomást érzek benne, sportorvos nem mond semmit, szabályosan csinálom a gyakorlatokat. Valószínűleg gyenge az ottani rész, szóval ugyanúgy csinálom a felhúzást szerintem, és megfog erősödni.

2019. aug. 13. 13:22
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és csak akkor nyom ha mondjuk simán lehajolok, alap helyzetbe meg teljesen egyenest lehajolva nem fáj.
2019. aug. 13. 13:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, hogy felhúzásnál biztos nem görbülsz-e be, figyelj a tárcsa méretére. Ha nincsen jó alkatod a felhúzáshoz, akkor nehéz lesz felvenni a helyes kezdőpozíciót és az okozhat ilyenc problémát. Emellett nagy eséllyel gyengék a mély stabilizátoraid. Bird dog hasonló korrektív dolgokat érsemes beilleazteni, ott meg fogod érezni, hogy nagyjából mit kéne érezned a törzs stabilizálása során amit persze a nagy súlyos gyakorlakba akarsz beapplikálni. Emellett próbáld meg a farizmot olyan gyakorlatokkal is edzeni, amik a mozgástartomány végén is terhelik (pl medence emelés, hiperhajlítás egyenes háttal) és ott feszíts is rá tudatosan. Emellett lehet, hogy a combközelítőidet nyújtani kéne. Ezek csak hirtelen ötletek de szerintem valami segíteni fog ezek közül.
2019. aug. 13. 22:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is szokott ilyen lenni, én eddig úgy vettem észre ha nem melegítettem be eléggé. Úgy értem hogy túl gyorsan mentem fel a munkasúlyra. Próbáld ki, hogy először üres rúddal csinálod, nagyon a technikára figyelsz, szépen feszíted a hasat, farizmot. Aztán 20kg-onként vagy akár 10kg-onként mész fel arra ahol akarsz dolgozni.
2019. aug. 14. 21:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Lehet átkéne szokni szumóra mert az jól megy, magasabbaknak amúgy is jobban kézre áll a szumó nemde?
2019. aug. 14. 21:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet így megmondani. Attól függ, hogy a karhossztávval milyen arányban áll. Az számít, hogy menniyre kell előre dőlnöd, hogy elérd a rudat. Ha nem nagyon, akkor jobb a konvenc (igazából összességében szerintem jobb, mint a szumó de ha nem éred el, anélkül, hogy alábukjon a medencéd, akkor bukta). Viszont abból ítélve, hogy SI ízületi fájdalmad van, sanszos, hogy ez probléma nálad. Kérdés, hogy a szumót bírja-e a csípőd.
2019. aug. 16. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!