Nagyon félek a síeléstől, korcsolyázástól. Mit tegyek, hogy elmúljon?
A síelésnél sokkal ritkább, hogy neked mennek. Van egy olyan íratlan szabály síelésnél, hogy a hátsó figyel az előtte lévőkre, de mivel te most mész először, nem kell tartanod a szálgúldozóktól, hiszen a kezdő pálya nem valami meredek és nem is szeretik használni a haladó síelők.
A síelés nagyon könnyű, 1-2 nap alatt meg lehet tanulni annyira, hogy kellemesen elsíelgess magadnak. (Bár ehez kell kis bátorság is és tényleg ne félj attól, hogy elesel. Én estem már nagy tempónál fejre is :) és semmi bajom nem lett, kicsit feldagadt az arcom, de meg se éreztem szinte :). Puha a hó szerencsére :D )
Figyelj csak!
Miért gondolod azt, hogy MUSZÁJ valamit (bármit!) csinálnod, amit nem szeretnél vagy amitől félsz?!
Nem fog rád senki (remélem!) géppisztolyt!
Egyszerű : ha félsz a száguldozástól, tömegben lökdösődéstől, akkor ne síelj és ne korcsolyázz!!!
Amúgy megnyugtatlak : én gyerekkorom óta utálom a vad játékokat, ezért is kerülöm a vadulós hógolyózást, szánkózást...
Korcsolyázni megtanultam a sulink udvarán, ahol nem voltak sokan, de a műjégpályára soha nem mentem ki, mert nem tudtam volna élvezni a tömeget, ami magával sodor.
Helyette inkább úsztam, kirándultam, kerékpároztam!
Javaslom, hogy csak olyan dolgokat csinálj, amit valóban élvezel és kellően biztonságban érzed magad!
Nekem anyukám fél a kutyáktól azóta hogy egyszer (jó tíz éve) megcibálták a ruháját este. Ha nem cibálták volna meg, sose félt volna, 10 évig félt, értelmetlenül.
Le kell sz@rni a félelmet és kész, ennyi erővel autóbalesetektől is félhetnél meg minden mástól, de mivel nem volt még baleseted, nem félsz. Ennyi.
Az előző kicsit furcsa példát írt :)
Leszarni az ember nem tudja a félelmét, mert képtelenség, esetleg enyhíteni tudja, vagy elnyomni gyógyszerekkel ami nem ajánlatos, vagy más eseménnyel.
Ha félsz, félsz, ha nem nem :) És nem kényszerít bele senki, magadnak teszel jót, ha kipróbálod, hidd el jó élményeket fogsz szerezni nagy valószínűséggel.
én 10 éves koromban kezdtem el síelni.most 12 vagyok.eleinte nagyon féltem.(igen,még a zöldön is:D)
aztán estem-keltem.amikor elestem nem sajnáltam magam,inkább nevettem rajta.:)most már attól félek hogy esetleg nem mehetek síelni.!imádok síelni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!