Télen fogyás mellé edzés?
Sziasztok! Szeretnék fogyni, odafigyelek az étkezésemre, de szeretnék mozogni is. (165 cm, 78 kg, 20/L). Jelenleg egyetemi vizzsgaszünetem van, és kb minden nap itthon vagyok. Alap háztartási munkákat végzek, ennyi a mozgásom.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ebben a hidegben, -1,-2 fokban egyszerűen nem bírom rávenni magam, hogy kimenjek sétálni. Tavasszal és nyáron rengeteget mentem, napi 10 ezer lépés megvolt, de egyszerűen most kimennék beöltözve és megfagyok, inkább kínlódás mint élvezet.
Ti hogy pótoljátok be télen a mozgást? Otthoni Youtube tornákhoz meg kicsit lusta vagyok őszintén, plusz nem gondolom hogy az a 30 perces ugrabugra fog majd segíteni a fogyásomban.
Bármilyen tapasztalatot, tanácsot elfogadok. :)
1) ha lusta vagy otthon akkor ne kérdezd hogy csináld
2) ha nem otthon csinálod, menj el edzésre. Jóga pilates trx kettlebell stb tele van minden csoportos edzéssel. Vagy menj terembe (no ha meg erre is van kifogásod akkor ott az első pont)
3) mindsn mozgás számít. Lehet megnézni 3 tornavideót és az már 60 perc ugrabugra plusz bemelegites, nyujtas. A te adataidd heti 3 ilyen "semmit nem érő" 60 perces dolog önmagában hozzásegít 6 hetente plusz egy kg leadásához
Hétvégén már jó idő lesz.
Lehet futni, kerékpározni vagy csak sima séta de az legalább 15 km.Van szobai kerékpár görgő is .
Most én leszek a rossz zsaru, vállalom a diszlájkokat. Túlsúlyos vagy, annak is a felső határa (a kövi lépcső az "elhízás")
Mivel elég nagy súlyfelesleged van, első körben kifejezetten a sétát ajánlanám. Nagyon jó fogyáshoz és nem terheli az izületeid annyira, mint egy futás. Napi 30 perc intenzív séta csodákat tenne. Én 112 kg-ról fogytam le 69-re, majd elkezdtem edzőterembe járni, onnan visszaépítkeztem 78 kgra az évek alatt. Ha az étkezést rendberakod, a kilók repülnek - de mellette mozogni kell, mert az izomvesztés csökkenthető vele. Izmot építeni nehezebb, ne veszíts feleslegesen 😊 Határozdd el magad! Ha szeretnél bomba alakot, vedd rá magad a sétára, úszásra, biciklizésre, edzőteremre, bármire! Ki kell lépni a komfortzónádból, ha tetszik, ha nem. Öltözz melegen és rétegesen aztán hajrá! Amióta ledobtam a zsírtakarót (~ 7 éve) nincs nálam fagyosabb a világon 😃... 10 fok alatt simán aláöltöző a farmer alá meg duplazokni... Mindent meg lehet oldani. Hajrá!!!!!!!!!!!! Én szurkolok! 32/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!