Félek a labdától és az esésektől. Hogyan lehet ezen változtatni?
Szóval kapus posztot töltök be és mikor látom hogy egy erősebb rugás jön felém, nem merem beletenni ugy a kezem/testem mint egy gyengéb rugásnál. Aztán a másik. Mindenki tudja hogy egy kapus szinte semmit sem ér vetődés nélkül. Nem merek elugrani, félek hogy mikor a földre esem fájni fog...
Hogyan lehet ezen változtatni?
Ha valamit elirtam bocsi, ukrán vagyok.
Tanulj meg esni! Keress videókat arról, hogyan kell esni úgy, hogy a legkevésbé fájjon. Ez egyfajta rutint, biztonságérzetet és tudatalatti tartást fog adni a vetődéshez.
Az erősebb lövésekhez viselj kesztyűt, és az is fontos, hogyan nyúlsz hozzá. Én nem vagyok kapus, de sokat védtem anno gyerekként, és megtanultam, hogy ellenerőt fejtek ki - tehát ha érkezik az erősen megküldött labda, nem odatartom a kezemet, hanem megpróbálom minél távolabbra ütni magamtól. Kivéve ha úgy akarom védeni, hogy nem pattan ki rólam, de az már egy magasabb szint.
A labdától való félelemhez túl sokat nem tudok mondani, talán annyit (bár ez elég gyenge), hogy lehet kapni gyerek boxzsákokat, amit csak fel kéne kötni egy nagy területen. Azt erősen megütöd, és amikor visszajön mindig kapusütéssel ütöd vissza.
A vetődés: Fokozatosan kell megtanulni. Eleinte csak guggolásból eldőlsz. Aztán guggolásból elrugaszkodva dőlsz el. Utána már enyhén fel is emelkedsz "ugrás" közben. És fokozatosan mész egyre följebb, míg el nem jutsz az állásig. Azt gyakorolod egy ideig, és mikor már biztonságosnak érzed, el is ugrasz. A végén már repülni fogsz, és a csontjaid is fokozatosan szoknak hozzá a terheléshez.
Ha van valaki jó barát, megkéred és segít. Pl rúgja a labdát először gyengén, majd egyre erősebben. Ahogy fejlődsz.
Remélem tudtam segíteni.
#1 Nem, en bizok megamban, hogy idovel minden sikerulni fog.
#2-4 Köszönöm az értelmes választ!
#3 Azért kössz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!