Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hogy erősítsem a kezemet a...

Hogy erősítsem a kezemet a kézilabdához?

Figyelt kérdés

egész jól kézizek

kapus nagyon szeretek lenni de a dobásom gyenge. hogyan erősítsem a kezem??

fekvőtámasz? súlyzózás?

vagy mi??

más testrészt is eősítenem kéne??

2011. okt. 8. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is kézilabdáztam, de eleinte nekem is gyengék voltak a lövéseim. De aztán elsajátítottam a technikát (kéz teljesen kiemelve, kissé hátrahúzva indítom, és gyorsan egyenesen előrelendítve dobom a labdát). Az utóbbi 2 nyáron eljártam kondizni, a karizmomat, bicepszemet erősítettem. Végeztem fekvőtámaszt, fekvenyomást és karhajlítást egyenes vagy francia rúddal állva. +Mostanában súlyzozok is. Ezek mind hasznos gyakorlatok.

Ugyanezeket a gyakorlatokat javaslom neked is. Tehát amiket leírtál a kérdésben, mind jó kar- és bicepszerősítő, ami segíti az erősebb lövéseket a kézilabdában.

Sok sikert hozzá! :)

2011. okt. 8. 18:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :))
2011. okt. 8. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:

szia én is kapus vagyok, de nekem nem volt ilyen problémám, hisz irányító, szélső poszton kezdtem.

Viszont van jó tippem - A lényeg a fent említett technika mellett pl próbáld jó erősen a falhoz dobálni a labdát, a visszapattanót pedig védeni. Ez jó erősítésre és védés, reakció javitasra is. A fekvőtámasz nagyszerű. Ami még jó az a gumikötél. Felkötöd a bordásfalhoz, otthon radiátorcsőhöz, vagy bármihez, ami az egyenes karoddal egyforma magasságban van és úgy csinálsz, mintha lőni szeretnél. A gumikötél jó ellenállás. Tuti siker...

2011. okt. 8. 21:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerezz be úgy nevezett 60 dkg-os medicinlabdát és teljes intenzitással dobáld a falhoz 2 méterről kb. Fokozatosan növeld a mennyiséget 100 db/kézig. Jelentősen erősödni fg a dobóerőd.
2012. jan. 27. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!