Hogy erősítsem a kezemet a kézilabdához?
egész jól kézizek
kapus nagyon szeretek lenni de a dobásom gyenge. hogyan erősítsem a kezem??
fekvőtámasz? súlyzózás?
vagy mi??
más testrészt is eősítenem kéne??
Én is kézilabdáztam, de eleinte nekem is gyengék voltak a lövéseim. De aztán elsajátítottam a technikát (kéz teljesen kiemelve, kissé hátrahúzva indítom, és gyorsan egyenesen előrelendítve dobom a labdát). Az utóbbi 2 nyáron eljártam kondizni, a karizmomat, bicepszemet erősítettem. Végeztem fekvőtámaszt, fekvenyomást és karhajlítást egyenes vagy francia rúddal állva. +Mostanában súlyzozok is. Ezek mind hasznos gyakorlatok.
Ugyanezeket a gyakorlatokat javaslom neked is. Tehát amiket leírtál a kérdésben, mind jó kar- és bicepszerősítő, ami segíti az erősebb lövéseket a kézilabdában.
Sok sikert hozzá! :)
szia én is kapus vagyok, de nekem nem volt ilyen problémám, hisz irányító, szélső poszton kezdtem.
Viszont van jó tippem - A lényeg a fent említett technika mellett pl próbáld jó erősen a falhoz dobálni a labdát, a visszapattanót pedig védeni. Ez jó erősítésre és védés, reakció javitasra is. A fekvőtámasz nagyszerű. Ami még jó az a gumikötél. Felkötöd a bordásfalhoz, otthon radiátorcsőhöz, vagy bármihez, ami az egyenes karoddal egyforma magasságban van és úgy csinálsz, mintha lőni szeretnél. A gumikötél jó ellenállás. Tuti siker...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!