Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Nagyon késő már 17 évesen...

Nagyon késő már 17 évesen nekiállni focizni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elhatároztam magamat, hogy elkezdenék focizni.

Mindig is szerettem volna egy labdajátékot űzni, leginkább vagy focit, vagy kosárlabdát. Az utóbbira itt nincs lehetőség, tehát marad a foci. Ugyan meg volt bennem az akaraterő, sajnos gyerekkoromban, már 9 évesen is elég elhízott, duci voltam, nem tudtam lefogyni (ma már ezzel egyáltalán nincs probléma!) és s a szüleim sem nagyon támogattak.

Tudom, aki profi játékos akar lenni, az már 5 évesen kezd el focizni, tehát nem leszek én már egy Ronaldo, az fix. De nekem nem is ez a lényeg. Hanem hogy komolyabb szinten, egy klubban focizzak és kisebb bajnokságokon vegyek részt.

Ami a fizikumomat és a tudásomat illeti, ugyan nem vagyok egy hivatásos sportoló még, de hobbi szinten futok, és itthon végzek erősítő gyakolratokat, viszont focizni nem igen szoktam:S

Bizonytalan vagyok, de úgy vagyok vele, hogy itt az idő, most vagy soha:D

2023. ápr. 5. 16:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
focizz a sport, a mozgás, a játék szeretetéért, önmagad örömére... a többit felejtsd el :)
2023. ápr. 5. 16:24
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
Abszolút lehetséges, ha nem várod el azt, hogy rövid időn belül olyan szinten legyél mint a veled egykorúak, mert olyan nem lesz. Te is eljuthatsz arra a szintre mint más 10 év alatt, de neked is 10 évbe fog kerülni, így te már 27 leszel addigra. Ha ez nem zavar téged akkor hajrá!
2023. ápr. 5. 16:27
 3/14 NTBS ***** válasza:
94%
Nem késő. Sok sikert kívánok neked.
2023. ápr. 5. 17:06
 4/14 anonim ***** válasza:
26%

Szabics Imre is, és most Lisztes Krisztián is 17 évesen lépett először a pályára,

és a 2. meccsen mindketten gólt is szereztek.

2023. ápr. 5. 17:23
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

Labdarúgást elkezdeni soha sem késő,(!) hobbi szinten.

Ami a profivá válást illeti az szerintem már nem reális.

A "komolyabb szinten, egy klubban focizzak" nekem nem teljesen világos.

Profi klubra gondolsz? Szerintem felejtős.

Ha lenne benned "rejtett" képesség ami eljuttathatna oda már kiderült volna.

17 évesen már lazán sprintelnek 30 km/h felet. Készség szerűen bánnak a labdával még a "rosszabbik" lábukkal is. Sokan közülük, taktikailag, ,

technikailag, játék intelligencia , fizikai terhelhetőség, képesek az átlag 12-14 Km megfutni egy mérkőzésen, stb.. stb.. stb..

Van rá esély, hogy ezeket a képességeket "kipattintod" magadból 2-3 év alatt? Már nincs.

Nézd meg a debütáló 16-18 éves játékosok garmadáját mire képesek a pályán.

(Pl Ödegaard, Neymar, Agüero 16 év alattiak voltak amikor debütáltak ,Pirlo, Walcott, Bale,Maldin 16 esztendősen már már bevethetőek voltak, a mostani újgenerációsok Pedri, Gavi, Fati..... felsorolni sem lehet őket annyian vannak.

Hiú ábrándokat kergetsz.

Azt a tudást szerinted a szél fújta oda?

Hobbi szinten viszont bármikor belevághatsz, kis és nagypályáns labdarúgásba is. Nagyon jó kis közösségek, baráti csoportok szoktak kialakulni, egészségnek is jót tesz.

Magyar szinten is Megye I. amit reálisan megcélozhatsz.( ami nem nagy durranás lássuk be) De lehet ott lapul benned a futball x faktor mikroszkopikus eséllyel.

2023. ápr. 5. 17:43
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépenk mindenkinek😄

5-ös, nem profi klubra gondolok, hanem kisvárosi egyesületre.

2023. ápr. 5. 17:48
 7/14 A kérdező kommentje:
4-es, nem is tudtam hogy lehet valaki válogatott, ha nem kiskorától nyomja a focit. De ők inkább úgymond különleges játékosok, nem?
2023. ápr. 5. 17:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok

6. Oda bármikor mehetsz. Foglalkozni fognak veled, és fejlődni is fogsz, egy bizonyos szintig max'- az egészségnek is jó.

De most is elmehetsz bárhova egy próbajátékra, a korosztályodban.

Csak éppen az fog történni, hogy a labdát sem fogod tudni megközelíteni.

Az meg valószínűtlen , hogy akkorát villantasz, hogy azt mondják(ezek a lemaradások mellett) "hogy wow gyere a B csapatba, ugyanannyit foglalkozunk veled mint a már szinte "kész" játékosokkal.

Írod hogy nem profi klubra gondolsz, érthető is.:)

Van szerintem egy nagyon jó példa 1 Magyar játékossal kapcsolatban.

Az Ajaxhoz került 16 évesen 2 évre, honvágya volt, és nagyon szeretett volna már felnőtt keretben játszani.

Az Ajax garantált neki még +2 évet a B keretben, ha úgy teljesít akkor A keret. Nem fogadta el. (pedig az Ajax "képzés" rendesen meg tud indítani egy játékost az európai top 5 ligák irányába, ezzel foglalkoznak, ebből van a bevétel a klubnál).

Visszajött Magyarországra 2 "szezonra" utána egy év Amerika lol :) :) most megint Magyar klubnál van.

Na az a plusz két kihagyott Ajaxos szezon (pedig az csak 2 év) ami röpke időnek számít azon a képzetségi szinten amin ő volt, az most rendesen behozhatatlannak tűnik.( ennyit arról ,hogy mennyit számít milyen szinten foglalkoznak valakivel, és hogy mi van akkor ha kimarad 2 év, rövidkének tűnő professzionális képzés).

Neked sok sikert a focihoz ,és jó egészséget.

2023. ápr. 5. 18:56
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

***Schön Szabolcs az akiről írtam. Út a top 5 liga irányából -- a "világhírű" és jó fejlődési lehetőséget adó NBI. irányába.

Még csak 22 éves bármi lehet. Az Ajax szerintem adta volna azt a képzést ami

top 5 ligába juttatta volna.

2023. ápr. 5. 19:14
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszodat!😄

Igazad van hogy biztosan nem fogok egy nagyon nagy valamit villantani, de ha látják az elszántágot, csak nem fognak körbe röhögni és elküldeni, vagy de?

Minden esetre ha el is megyek egy egyesületbe, előtte mindent meg fogok tenni, hogy ne úgy kerüljek be, mint aki életében nem rúgott labdába, hanem mint egy olyan, akiben legalább egy fikarcnyi "remény" van:D

2023. ápr. 5. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!