Most akarok nekiállni edzeni, hogyan csináljam?
Szóval neki akarok állni edzeni. 100 kiló vagyok most és 19 éves lány, de nem tudom hogyan álljak neki. Nem akarok extrémen neki állni, 10 perces egész testet át mozgató, vagy felső testet át mozgató videókat szoktam nézni és követni. A fenekemről kellene leadnom, a hasamrol, a hátam és a karjaim pedig hurkásak és gyengék. Tudom hogy nincs olyan, hogy helyi zsírégetés, hanem mindenhonnan jön le, de jó lenne ezeket a részeket külön is izmositani, remélem ertitek hogyan akarom elmagyarázni. Milyen étrendet ajánlotok még ez mellé? És italokat? Egy héten egyszer edzek mindenre? Sétálni minden nap tervezek legalább egy órát.
Köszönöm ha válaszoltok nekem!
Te is jobban járnál, ha megkeresnél egy JÓ személyi edzőt, aki segít neked a szakmai tudásával és kísér téged az úton, mert azért lássuk be, 100 kilóval nem kicsit vagy túlsúlyos.
Neked egy kalóriadeficiten alapuló étrendre van szükséged. Ha van kalóriadeficit, tartósan, akkor lesz fogyás is. A lényeg, hogy tartósan több kalóriát kell elégetned a napi aktivitásoddal, mint amennyit étellel/itallal beviszel. Hogy te pontosan hány kalóriával vagy deficitben, azt nem lehet tudni előre, ki kell tapasztalnod, ki kell számolnod. Belinkelek egy kérdést, ahol elég jól elmagyarázzuk ezt egy srácnak.
A kalóriadeficitet pedig megtámogathatod valamilyen aerob-anaerob mozgásformával (pl. túrázás, sétálás, biciklizés, görkorizás, lépcsőzés, ugrókötelezés, stb.). Én nem csípem ezeket a női fitnesz, ugrálgatós, X perces, cicanadrágos YouTube videókat, mert a 99%-uk egy szakmailag teljesen megalapozatlan szar. Én inkább a fenti mozgásformák közül választanék, vagy ha izmosodási céljaid is vannak, akkor ellátogatnék egy konditerembe.
Íme az általam előbb említett kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek_..
Ha rettegek konditerembe járni meg úgy összességében kondi terembe menni, itthon is lehet olyan hatású edzést végezni és eszközöket beszerezni, amit a kondiban?
Köszönöm a válaszokat amúgy és négyes, ételnek mondanám és nem zabálni valónak. Remélem nem a súlyom miatt fogalmaztal így. Ember vagyok nem egy disznó még ha a súlyom annyi is jelenleg. Tököm kivan hogy állandóan megkülönböztetnek az embereket és aláznak, bántanak. Pont ezért rettegek kozejuk menni
Nyilván otthon is lehet eredményeket elérni, amennyiben kellő "mennyiségű" súly áll rendelkezésedre. Sőt, saját testsúlyos edzéssel is szép fejlődést lehet elérni.
Továbbra is az a lényeg, hogy legyen egy egyénre szabott, hatékony edzésterved és egy célnak megfelelő, kalóriadeficitre építő diétád. Enélkül a kettő nélkül nem lesz semmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!