Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Kosárlabdában hogy alakul az...

Kosárlabdában hogy alakul az évi szünet?

Figyelt kérdés

Kislányom 9 éves, 2 hónapja jár kosárlabdára, nagyon ügyes és magas már most, ezért leigazolták az U11-hez, DMTK-ban. Most fogjuk intézni a sportorvosit stb, az edzővel nem igazán tudtunk beszélgetés erejéig találkozni, sokszor nem lehet bemenni.

Az lenne a kérdésem tőletek, hogy a kosárlabdában hogy vannak a felkészülés, alapozás szezon stb? Nyári szünet van, el tudunk menni nyaralni több időre, vagy olyan mint a foci és alig van szünet? Teljesen laikus vagyok :)

Köszönöm előre is.

2023. febr. 16. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én 8 éve kosarazom, eddig 3 csapatban fordultam meg. A BEAC-ban 6-10 éves koromig játszottam, ott nem volt nyári felkeszules, 15-korul vége lett az edzeseknek, és újra szeptemberben kezdődtek újra. 10-12-ig Elites voltam, ott is ugyan így volt. Most a Radobasketben játszom, már kb 2 éve, itt folyamatos a nyári táborok, amikből 2 hét kötelező, augusztustól pedig napi két edzés, minden nap. Ez elég kemény csapat, heti 5-6 edzés egész évben, és merkozesek. De szerintem ez korosztálytól is függ.
2023. febr. 16. 20:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2023. febr. 16. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg próbálj elérhetőséget szerezni, hátha üzenetben könnyebben választ kapsz
2023. febr. 16. 22:27
 4/5 anonim válasza:
100%

Szia!

Először is gratula, jó választás ez a sportág :)

Az előző kommentelőnek teljesen igaza van. Mindenhol egy picit más , de általánosságban a suli végéig mennek az edzések és augusztus közepén kezdődnek újra. Kisebb korosztályokban még nincs annyi kötelezettség mármint nyárra gondolok. Valóban vannak táborok , de általában ezt is egyesülete válogatja, hogy kötelező-e vagy sem. De az sem hiszem h több egy hétnél.

Inkább serdülő korosztálytól u14 (13 éves kortól) van több programjuk, de a nyár ott is azért szabad.

Az àltalános tapasztalat az , hogy a gyerekeknek még sok is ez a kihagyás és már alig várják a nyári szünet után, hogy labdát fogjanak:)

De a lényeg, hogy megéri, persze sok áldozattal jár mind a szülő mind a gyerkőc részéről főleg ha nagyon ügyes és válogatott is lesz, de olyan fegyelmet , kitartást , csapatban való együttműködést tanít a kosárlabda amit később az életben is tud majd hasznosítani nem csak a sport területén.

2023. febr. 17. 09:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves hozzászólásokat :)
2023. febr. 19. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!