Hogyan gyakoroljam a focit?
Ősszel szeretnék elkezdeni focizni, de mivel jön a nyár gondoltam gyakorlhatnék a kertben. Nincs itthon focilabda, szüleim meg valószínűleg nem vennének, mert nem is focizok. Ez lehet, hogy hülyeség, de van itthon röplabda, azzal lehetne talán. Honnan gyakoroljak cseleket és lövéseket?
16/l
Szia!
Először is, puha labát semmiképp se használj. Legutóbb egy gumilabdával játszottam, aztán mivel puha volt, az egyik csel közben besüppedt a lábam, és lábközépcsont törés lett a vége.
Nem tudom, hogy a röpladba milyen, de ha puha, akkor semmiképpen se használd, főleg ne cselezésre, mert úgy járhatsz, mint én. A legjobb egyébként egy olcsóbb, kemény focilaba lenne.
A focizást a legjobban élesben tudod gyakorolni, tehát ha meccsezel. Én úgy tanultam annak idején cseleket, hogy a haverokkal sokat jászottunk. Egymás ellen meg másokkal is.
De magadban is lehet gyakorolni. Én minden cselt másoktól tanultam, úgy hogy élőben lattam, de ha keresel az interneten trükköket (gondolom a YouTube-on van) akkor kiviheted a telefont a kertbe, és a cselt próbáld meg utánozni. Elég, ha egyelőre a csel egy mozdulatát gyakorlod be, bár ez attól is függ, mennyire bonyolult a csel. Kezheted mondjuk a biciklicsellel, az könnyebb. Aztán mehetsz nehezebbre, amilyen például az esernyőcsel (nekem legalábbis az nehezebb).
A lövéseket szerintem úgy jó gyakorolni, hogy megtanulni több szempontból is lőni. Én háromfajtát ismerek:
Külsővel, belsővel és torokkal rúgni.
Ha nincs egy kis kapu, amire tudnál lőni, akkor valamit próbálj eltalálni (vigyázz, nehogy kárt okoz a kertben).
Talán még annyit, hogy én annak idején ollózni is tanultam. Erre azonban nem bátorítok senkit, téged sem, mert szerintem veszélyes mutatvány. Ezt most így utólag latom be.
Ha van valamilyen kérdésed, akkor írj nyugodtan, igyekszem segíteni.
A roplabda nem puha. Megfelelő.
Belsovel lehet pontosan passzolni, labfejjel eroset loni. Kulsot teljesen felesleges hasznalnod.
Fontos a helyes technika. A tamaszto labadnak a labda mellett kell lennie, ugy lehet pontosan loni es passzolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!