Miért nem megy a kerékfűzés?
Tönkrement az agyam, és kaptam másikat. Kb. majdnem pontosan megegyeznek a méretek (vonalzóval mértem).
A régi küllőket használtam. Arra is figyeltem, hogy az egyik oldalra a rövidebb küllők kellenek. Ugye a racsni miatt. Megnéztem több videót is, teljesen ugyanúgy csináltam mindent. Befűztem egyik oldalra 9-et, a másik oldalra is 9-et, majd a kövi 9 küllő egyszerűen nem ért el a lyukig. EGyébként amikor a 18 küllő be van fűzve, akkor a kerékagyat nem engedik mozogni oldalra, mint ahogyan a videókban is van. 3 kereszt fűzést csinálok, ugyanolyat, mint ahogy volt a másik aggyal. Minden teljes mértékbe megegyezik, mégis az utolsó 18 küllő rohadt messze van a lyukaktól. Mi lehet a hiba?
Lehet, hogy a technikámban van a gond?
Egyébként már összeraktam 2 biciklit alkatrészekből, nyíltolajos teleszkópot szervizeltem, kb. mindent megtudok csinálni. A centírozás is gond nélkül megy.
"Kb. majdnem pontosan megegyeznek a méretek"
majd ha pontosan lemérted és az agy is, a küllők is jók, na akkor van gond.
nem ördöngősség, de mindennek jónak kell lennie.
Ha jó alkatrészekkel csinálod, akkor fizikai lehetetlenség hogy ne legyen jó.
Ajánlom, hogy pontosan mérj le minden! agyat, küllőket, felnit, mindent ami kerék építéshez szükséges és az adatokat futtasd át egy kalkulátoron.
spoke calculator és hasonló kifejezésekre keress rá!
Én speciel egy oldalon kezdek.
Ezt szoktam meg. szerintem jobb is, mert így hamarabb lesz kerék formája.
ha minden méret klappol, arra gondolok, hogy az első 8 küllő után a másodikat nem jó helyre fűzted. nem annyival arréb, mint ahogy azt kívánná.
de először mindenképp mérd meg az agyat, felnit. néhány mm elég, hogy ne tudd összerakni.
Lemértem pontosan. Minden méret megegyezik, kivéve hogy az új kerékagy lyukköre 1 mm-el nagyobb. Megnéztem küllőszámítóval, ez nem befolyásol semmit sem. A két lyukkör távolsága is ugyanakkora.
A felni és a küllők pedig ugyanazok, mégis majd 1 centi hiányzik néhol...
Nem lehet, hogy 2 keresztre volt fűzve eredetileg?
1 centi eltérèst másképp nem tudokelképzelni.
akkor passz. 1 centi sok. Még akkor is, ha elsőre túltekerted az anyákat.
Dirt kerék. Na bumm. ez semmit nem jelent. Akár négykeresztre is fűzhető.
Nincsenek túltekerve a küllőanyák. A lehető leglazábbra hagytam. Van itthon 144 db 16mm-es küllőanya (100 forint volt az egész csomag), és azzal sem jó. Majd ha tavasszal hazamegyek, megpróbálom a fűzést a régi aggyal. Ha azzal sem lesz jó, akkor fel nem foghatom mi a probléma.
Azért írtam a dirt kereket, mert azokat 3 keresztesre, vagy 4-re szokták fűzni.
Ellenőrizd, melyik agylyuktól melyik felnilyukhoz fűzöl. Szerintem egy lyuknyit el vagy csavarodva.
Nézz rá a kerékre oldalról, hogy az egymást keresztező küllők a felni és az agy közt szép szimmetrikusan futnak-e. szerintem csavartál egyet valamelyik soron.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!