Szíj hajtású kerékpár építése olcsón, lehetséges?
Megtetszettek a szíj hajtású kerékpárok, de a hozzájuk való átalakító kittek kicsit drágák. (Ahogy nézegettem minimum kb 50ezer lenne csak a hajtás=2bordáskerék+szíj). Ezt nem lehetne megépíteni ipari alkatrészekből? Ezzel a célom a költségeim csökkentése lenne.
Bordásszíjként az alábbiakat nézegettem:
T10-es ipari bordásszíj, a szélességét méretre vágják, és körülbelül 4000Ft-ra jönne ki egy 10mm széles szíj.
HTD14M: Ez a személyes kedvencem, mivel ennek a keresztmetszete nagyobb az előzőnél, valamint ez a félköríves profil nagyban hasonlít a kerékpároknál használt szíjakhoz.
Valamint ezekhez beszerezni a hozzájuk illő bordáskerékpárt, és egy kis forgácsolómunka, és lenne egy szíjhajtásom.
Ezzel kapcsolatban az első kérdésem: Milyen az ilyen ipari szíjak teherbírása? Kerestem a google-ba az elszakításukhoz szükséges erőt, de sajnos nem találtam. Szerintetek kibírná ezt a terhelést?
Valamint egy ilyen mennyire lenne kivitelezhető, és működőképes?
Köszönöm a válaszokat!
Én is valami hasonlót szeretnék valahogy igényesen összerakni kevesebb költségből.
Sziasztok!
Sikerült szereznem bordáskerekeket. Elől egy nagyobb, kb 180mm átmérőjű, hátra még nincs meg a tökéletes, a legkisebb bordáskerekem kb 100mm átmérőjű, de szerintem a nagy kereket nehezebb beszerezni, úgyhogy az pozitív. (Főleg hogy nézegettem egy fixie áttételszámítót, ott még nem olyan jó az arány ezekkel a kerekekkel)
A fő kérdésem: Mind a két kerék HTD 8M profilú. Szerintetek ez a szíj fogja bírni a terhelést?
Elhoztam a bordásszíjat ami volt a kerekeken, az 30mm széles, de nagyon masszívnak tűnik, de az nem fér el. 10mm szélességben elég erős lesz, hogy ne szakadjon el? Van ezzel valakinek tapasztalata?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!