Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan tehetném kevésbé...

Hogyan tehetném kevésbé unalmassá a biciklizést?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek biciklizni, de olykor kicsit unom.

Kétféle útvonal van a környékünkön, azokat szoktam váltogatni.

Heti 4-szer megyek 20 km-t, de olykor kicsit unom.

Nem szeretnék kevesebbet menni, mert utána mindig nagyon jól érzem magam és a mozgás is jót tesz, csak néha kissé hiányzik a motiváció.

Az útvonalon nem tudok változtatni, mert a közelben nincs más alkalmas hely.

Van tippetek, hogy hogyan tehetném izgalmasabbá, kevésbé unalmassá?

(10-15 km után szoktam elkezdeni únni egy kicsit)

2018. jún. 1. 23:27
 1/6 anonim válasza:
51%
Hallgass zenét de vigyázz ne vedd túl hangosra.
2018. jún. 2. 00:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Alapvetően sehogy ha nincs se új útvonal, se semmi.
2018. jún. 2. 07:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Keress edzőtársakat.
2018. jún. 2. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
Ha csak 10-20 km-re merészkedsz el, akkor nincs sok lehetőséged. Menj el egész napra, vagy vonatozz el más vidékre, menj onnan haza, stb.
2018. jún. 2. 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Tavaly egész nyáron heti 2-5x mentem ugyan azon az uton, és nem untam meg. Lakástol 2 km a kerékpárut eleje, az 9 km önálló kerékpárut zöldövezetben, a végén pedig egy 7km es tó van. Legtöbbször lementem és egy tókör összesen 25 km, volt hogy több tókört is tettem.

Nö vagyok, nem versenyzek, de mikor felfedeztem a Strava progit, több ,,kihivás,, lett, vannak benne szegmensek, látom h azon a szakaszon ki milyen idöt teker, akár azon a napon. Probáld ki, bár én nem untam magam, de már el sem indulok se futni, se bringázni a strava nélkül.

2018. jún. 4. 22:55
 6/6 szlory ***** válasza:

Vagy hosszabb túrákra merészkedj (esetleg ritkábban, heti 2x-3x),

vagy keress partnert ,

vagy keress nagyobb kihívást, ami leköt (erre írták a Stravát, az kifejezetten ebben jó, az "egymás rugdosásában" - persze ha legalább néhány közeledben élő henceg a feltöltött adataival. Manapság gyakori.)

Napi 30 perc mozgással már jó vagy, így egyfelől rövidítenék a 20km-en, hogy épp kifusson 30 percet, aztán egy-egy napot megtoldani valami 40-50km-essel. Úgy azért nyugtass meg, hogy eljuthatsz máshova, nem egy körpályán tekersz? :)

Ha ehhez még hozzáteszem, hogy trackelsz telón és nézed a fejlődésedet, utána pulzusmérőt, egy csomó magánsport-eseményt csinálhatsz, amik önmagukban foglalkoztatnak -ha érdekel. Ha nem, marad a lassú lötyögés és a pletyipartner beszerzése.

2018. jún. 28. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!