Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kibírnák 250 km biciklizést...

Kibírnák 250 km biciklizést anélkül hogy nap mint nap nem edzek? (holnap indulnák, vagyis 20. -ám)

Figyelt kérdés
a fizikumomat elég jónak gondolom, sokat szoktam biciklizni suli időben(kb. 16 km naponta) de most hogy vakáción vagyok már kevésbé s így ebben a nyári időben ki szeretném próbálni a tűrőképességemet, az elszántságomat csak mégis igen nagy távnak tűnik ez a 250 km s félek hogy nem bírnám ki. ti mennyiket tudtok lebiciklizni gyakorlás nélkül? ez az én túrám egy napos lenne, reggel 6-kor indulnák s estére pedig az elképzelés szerint megérkeznék

#kerékpározás #túra #szuperszombat
2016. aug. 19. 18:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem bírnád.
2016. aug. 19. 19:08
 2/11 anonim ***** válasza:

A biciklizés téli szüneteltetése után tavasz környékén először csak kényelmes 20 km körüli távval ismét hozzászoktatom magam. Majd egy hét múlva lesz belőle 50 km körül. Majd kb. ismét egy hét múlva például Győr-Bécs szakasz oda-vissza a Duna menti kerékpárúton, ez 200 km lehet minimum, de városnézéssel együtt lehet 250 is. De valójában tavasztól már naponta biciklizek legalább 2-3 km-t. A téli szüneteltetés után soknak szokott tűnni egyből a Győr-Bécs táv. Egy kevés bemelegítés az mindenképpen kell nehogy megfájduljon az ember térde.

Életem leghosszabb biciklitúrája a Győr-Várpalota-Balaton déli partja mentén Keszthelyig-Sümeg-Győr volt. Kilométerórám nincs, úgyis lelopnák. :)) De naponta történő biciklizés után volt az utóbbi nagy táv, nem bemelegítés nélkül.

2016. aug. 19. 19:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed hogy nem szoktattad hozzá magad kellően például napi biciklizéssel, akkor inkább ne vágj bele a megfelelő bemelegítés és hozzászoktatás nélkül. Nehogy baj érje a térded emiatt. Már régen volt ezért alig emlékszem rá de valamikor megfájdult a térdem mert a tavaszi bicikliszezon kezdéseként egyből valami nagyobb távot tettem meg. És hát voltak emelkedők, szembeszél, stb. Érzi is az ember azt hogy mekkora távra vállalkozhat, attól függően hogy az azt megelőző napokban vagy hetekben mekkora távokat és milyen rendszerességgel biciklizett.
2016. aug. 19. 19:37
 4/11 tothp ***** válasza:
el kell indulni, aztán kiderül.
2016. aug. 19. 21:33
 5/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy bírnád. A Balaton-kerüléseken olyanok is végigmennek, akikből ki nem nézné az ember. Olyan útvonalat válassz, amit több helyen is feladhatsz és felszállhatsz vonatra, mert ha netán már 150 kilométernél kidőlsz, akkor igen keserves/lehetetlen lesz még százat lenyomni. Többek közt ezért jó a Balaton körüli túra.

Figyelj oda az evésre, mert ezt sok kaja nélkül nem lehet lenyomni.

2016. aug. 19. 23:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Meg fogsz makkanni a negyedénél.
2016. aug. 20. 13:31
 7/11 anonim ***** válasza:

elég összetett feladat a nagy távok legyőzése,ez az én véleményem:

1,kell a kondi. sok hoszabb táv /16-20 km-nél/

2,kell tudnod mennyi km után kell megállnod pihenni

3,étkezési szabályok.mikor mennyit és mit.

2016. aug. 20. 21:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Esélytelen.Ha végig is szenveded akkor másnap mehetsz az orvoshoz,mert a térded nem fogja bírni.
2016. aug. 22. 07:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Na, mennyit sikerült?
2016. aug. 22. 17:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel, meddig bírtad.

Azèrt ez nem kis táv, s én sokat megyek.

2016. aug. 26. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!