Mi kattoghat a MTB-n?
Hajtómű: Shimano FC-M552 Hollowtech II, 42x32x24T, 175mm, 3x10-seb., középcsapágy PressFit SM-BB91-41
Pedál ami volt letört ki lett cserélve egy 5000Ft os noname-re.
Hol érdemes keresni a hibát?
Csak hajtás közben kattog, ütemesen.
Láncot szoktam olajozni, nálam valami más lesz, és sajnos nincs semmilyen szerszám a középrészt szétszedni.
Lehet a váltó állítódott el, már csak azért is mert a múltkor ledobta a legfelső tányérról hátul, tovább dobta.
Ha meg nekiállok a váltót babrálni, szerintem elállítom még jobban. Zavar a kattogás, de egyelőre nem bántom. Lehet veszek szerszámot a középrészhez, de azt sem tudom milyet kell.
Aliexpress-en vannak szétszedő szerszámok, de az egy hónap mire beér. Ha itthon nem horror áron adják akkor itt megveszem.
Azt azért zártam ki mert ha kiálltam a nyeregből, akkor is kattogott.
Elvittem szervizbe és két hét után újra előjött.
Azóta csomó új baja van, de félek, hogy ha megint odaállítok a szervizbe, majd októberben sorra kerülök, addig meg nem tudom használni.
Szerszámaim nincsenek, hogy csontra szétszedjem.
Zsírt szereztem pedáltengelyt, menetét lezsíroztam.
A nyeregcsövet is végigkente a szerelő valamivel vékonyan.
Nm hiszem, hogy két hét alatt eltűnt volna a zárt nyeregcsőről.
Én a váltóra és a láncra tippelek most, nagy fokozatomat használni nem tudom.
A tippet köszi, ha mindent átnéztem azt is lekenem, csak nem tudom mivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!