Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi kattoghat hátul?

Mi kattoghat hátul?

Figyelt kérdés
Tegnap elkezdett kattogni vmi hajtás közbe. Az biztos h nem a hajtómű. Meg azt is észrevettem h ha hátrafele tekerek nem kattog. A váltó elég régi lestrapált, de nem rég tisztitottam, olajoztam, állitottam be? Jó a láncvonal is. Csak a hátsóagy lehet nem? Nemrég átmostam kerekeket, lehet kimostam az olajat? Van mas leetőség ami kattoghat az elmondottak alapján? Ha csak ugy megpörgetem a kereket lánc nélkül akkor nem kattog. A lánc uj ahogy a hajtómű is hátsó sor meg hibátlannak tűnik.

2013. aug. 20. 16:40
1 2
 1/13 anonim válasza:
Én hasonlót tapasztaltam mikor az alsó váltó görgőről letört egy fog.
2013. aug. 20. 16:50
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha mikor nem tekered csak a kereket pörgeted meg és nincs az a hang,akkor nem a hátsóagynál/csapágyazásnál keresendő a hiba. Egyébként,nem olaj,hanem zsír van jobb esetben a csapágyozott részeken, de nem valószínű,hogy kimostad volna.

Esetleg nézd meg nincs -e lelazulva a hajtókar csavarja vagy a pedál esetleg. A fogaskoszorú/racsnitól is származhat a hang. Váltógörgő is lehet,sok minden elképzelhető az elmondottak alapján. A láncra is tettél olajat?

2013. aug. 20. 19:32
 3/13 A kérdező kommentje:
A hajtómű teljesen rendbe van full uj a monoblokk is. és teljesen jól működik nem lötyög, azon kívül nem tettem rá... de nem nyikorgó hangot ad hanem kattogót, szabályos ütemben. Ha felváltok a kattogás is gyorsul. Amúgy nagyobb nyomatéknál van, h szalajt is. Régen is csinálta de állitgattam a hátsó váltót és abbahagyta, de mikor kicseréltem a hajtóművet láttam, hogy teljesen rosszul áll a váltó szóval beállitottam lánc nélkül. Azóta megint szalajt néha -.-' a feszítéssel nincs gond viszont a váltó alsó görgője szerintem túl messze van a fogassortól, de ha állitok rajta akkor meg máshol nemjó... Amúgy váltón lehet cserélni rögzítési pontot? hogy fel tudjak rakni másik váltót az én váltóm fülével? Valószinű h az adta fel akkor nem?
2013. aug. 21. 00:20
 4/13 A kérdező kommentje:

Bocs fáradt vagyok...

*A láncon volt gyári kenés...azon kívül nem tettem rá... de nem nyikorgó hangot ad hanem kattogót.

*Amiatt szalajthat h messze van a váltó alsó görgője? Mert így ugye akkor nem fexik rá rendesen ugye?

2013. aug. 21. 00:25
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem . Az váltógörgő távolsága max a váltás minőségét befolyásolja. DE hogyhogy messze van? Nem kell annak közel lennie. Szerintem ha szalajt ,akkor a racsnival lesznek gondok. Menetes fogaskoszorúd van? Esetleg elképzelhető ,hogy új lánc ugrik a fogason.kattogás meg a váltóból jön,de nem a rögzítésnél keresd a hibát,inkább a beállításnál.
2013. aug. 21. 09:09
 6/13 A kérdező kommentje:
A rögzítést ugy értettem, hogy másik váltómmal kipróbálnám. Csak másmilyen a rögzítési pont. Régi láncal is szalajtott néha de miután állitgattam a váltót abbahagyta, most h megit állotottam, megint elkezdte. Szóval vmi köze van a váltónak a szalajtáshoz nem?
2013. aug. 21. 13:10
 7/13 A kérdező kommentje:
Úgy emlékszem kazettás am
2013. aug. 21. 13:28
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha új lánc,a fogas régi akkor 90% ,hogy azért szalajt. Ezért kell egyszerre cserélni a fogaskoszorút a lánccal,mert az új lánc ugrani fog a régi megkopott fogakon. A váltónak nem sok köze lehet a szalajtáshoz. Milyen a váltórögzítésed?

Lehet ilyen: [link] Erre tudsz tenni bármilyen másik váltót.

Vagy lehet olyan,hogy a vázban lévő menetre van felcsavarozva. Ha jó a másik váltód csavarja abba a menetbe,akkor feltudod tenni.

De felesleges váltótcserélned,nem azért szalajt.

2013. aug. 21. 19:40
 9/13 A kérdező kommentje:
Az amit linkeltél olyan. Értem szóval nem úszom meg a sor cserét...Pedig nem tűnik kopottnak. A váltó is nagyon szar és nagyon kopottak a görgők.
2013. aug. 22. 01:54
 10/13 A kérdező kommentje:
De a régivel is ugrott amíg nem állítottam a váltón. Akkor ez h lehetséges?? Mást nem csináltam még akkor csak váltót állítottam és utánna nem ugrott... Nemértem akkor ezt így.
2013. aug. 22. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!