Mi kattoghat hátul?
Figyelt kérdés
Tegnap elkezdett kattogni vmi hajtás közbe. Az biztos h nem a hajtómű. Meg azt is észrevettem h ha hátrafele tekerek nem kattog. A váltó elég régi lestrapált, de nem rég tisztitottam, olajoztam, állitottam be? Jó a láncvonal is. Csak a hátsóagy lehet nem? Nemrég átmostam kerekeket, lehet kimostam az olajat? Van mas leetőség ami kattoghat az elmondottak alapján? Ha csak ugy megpörgetem a kereket lánc nélkül akkor nem kattog. A lánc uj ahogy a hajtómű is hátsó sor meg hibátlannak tűnik.2013. aug. 20. 16:40
11/13 anonim válasza:
780 ft ért lehet venni görgőt hozzá az nem sok.Igen,szemre ha nem is kopott ,de a régi lánc máshogy koptatta,másképpen illeszkedett rajta,mint az új.
Lehet állítottál rajta de a szalajtás aligha lehet a váltó miatt,így akkor én sem értem a dolgot. Esetleg a kattogás lehet a váltó,de a szalajtás oka ,akkor a régi fogas+új lánc kombinációja lesz szerintem,de akkor kérdez meg egy szerelőt,kifogytam az ötletekből.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszi a segitségeket. Szerintem kicserélem majd a hátsó sort is ugyse nagy tétel. Meg majd egyszer a váltót is. mennyi idő alatt koptatja el a régi fogas az uj láncot meg az első tányért? Mennyi ideig használhatom igy h ne okozzon kárt az uj cuccokban?
2013. aug. 25. 14:09
13/13 A kérdező kommentje:
Na kicseréltem a hatsó sort meg a váltógörgőket is, már teljesen hegyes volt. Csak hnap tudom kipróbálni. Szerintem az uj lánc hosszú. Azt olvastam vhol, h ha hátul a legkisebb tányéron van a lánc, akkor pont függőlegesen kell állnia a váltónak. Ez igaz? Mert akkor tuti hosszú a lánc. Elöl ugye csak egy 44es tányér van. 11 foguak a váltógörgők(hosszúkanalas) 8 sebességes. 112láncszem van jelenleg.
2013. aug. 27. 18:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!