Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért jó az, ha valaki 100ezre...

Miért jó az, ha valaki 100ezrekért vesz kerékpárt?

Figyelt kérdés

Légyszíves ne hurrogjatok le, nem értek a kerékpárokhoz. Vagy még többe, mint 100ezer. Vagy még többe, mint 200 vagy 300 ezer. Ezt sosem értettem. Nekem bőven elég volt minden terepre egy 20-30 ezer ft-os kerékpár. Télen-nyáron éjjel-nappal nekem bőven jó. Nem értem, és ne hurrogjatok le, hogy 150-250 ezres kerékpár mitől jobb, mint egy 20-30ezres? Mivel tud többet? Nekem most egy MTB van, használtan, megkímélt állapotban vettem 30ezerért, és ezzel is repesztek mint az ágyu, ezzel is megyek földúton, mindenhol.

Sőt, amit végképp nem értek. Milliós összegekért is lehet kerékpárt megvenni. Jól néz ki meg minden, de jól kinéző kerékpárt 30ezerért is lehet venni.

Na és újfent ne hurrogjatok le, nem értek a kerékpárokhoz.

2017. nov. 18. 09:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
9%
A kereskedőnek jó, mert tömi a zsebeit, annak aki megveszi, annak meg azért jó, mert van hite, hisz valamibe ami én pl. nem hiszek.
2017. nov. 18. 10:04
 2/17 anonim ***** válasza:
Én se értem miért jobb. Számomra nem éri meg az árkülönbözetet. Viszont, nekem volt lehetőségem kipróbálni egy 100e+ forintos Kona-t és érezhető a különbség egy 20-30 ezres biciklihez képest.
2017. nov. 18. 10:19
 3/17 anonim ***** válasza:
Akkor te nagyon régen vehettél kerékpárt utoljára, mert ma 60-70nél kezdődnek a kerékpárok. Mármint kapni 30ért a tesco-ban, csak az szét is sesik 1 hónap alatt, tehát azoknat ne is számoljuk. Sajnos ilyen rohadt drágák lettek a biciklik...
2017. nov. 18. 10:20
 4/17 anonim ***** válasza:
Nekem volt 20 ezres zsír újan vett biciklim. Elvileg le volt akciózva félárra, tehát 40 körüli volt a normál ára. Na ez 1 hónapot nem húzott ki. Egy erőteljes fékezés hatására a hátsókerék felnije totális eldeformálódott. Visszavittük és a nem érvényesíthettem rajta a garanciát, mert azt mondták ilyen nem létezik, hogy fékezéstől teljesen eldeformálódik a felni. (HERVIS-ben vettem, kb 10 évvel ezelőtt)
2017. nov. 18. 10:24
 5/17 anonim ***** válasza:
Miért jó az valakinek, ha 30 millióért vesz autót?Hiszen egy 300000 forintos használt is elvinné A-ból B-be.
2017. nov. 18. 12:35
 6/17 anonim ***** válasza:
Ugyan azért mert valakinek jó 200-300 ezres vagy talán milliós biciklit is venni a 20 ezres helyett. Attól, mert valakinek értelmetlen ennyit kiadni egy ilyen használati tárgyért, másnak még nem.
2017. nov. 18. 12:55
 7/17 anonim ***** válasza:
Annyira korlátoltak azok az emberek hogy inkább vesznek 1 bringát 3 kilóért mint inkább 10 db-ot annyiért . Félre téve a komolyságot a hétköznapi pár kmes cangázásokra új 60-70 ezres gépek megteszik . Ezek alap holmikkal szimplafalú kerekekkel gyengébb anyagminőséggel kevés tesztekkel készülnek . A komolyabb strapabíróbbak drágábbak a spécik extra sportra hobbira valók még többe vannak . A márka név is drága de a kísérletek új eszközök anyagok meg a haszon is dob rajta . A vad terepezésekre sziklamászásokra látatlanba mondom biztos alkalmatlan a cangád , arra komoly kell . Lehet bír bizonyos terhelést de védőszerkó nélkül és alap kategóriával csak veszélybe sodrod magad .
2017. nov. 18. 14:12
 8/17 anonim ***** válasza:
Azért, mert telefont is lehet venni 5 ezerért, mégse sokan vesznek ilyet, hanem inkább 50+ezreset. Egy 30ezres bicóval ezt lehet max csinalni:D https://www.youtube.com/watch?v=YdhTYvdvQDk Viszont egy fullos jó minőségű géppel sokkal többre is képes az ember: https://www.youtube.com/watch?v=Hv_DRJZZ2qI Üdv:)
2017. nov. 18. 14:44
 9/17 A jó édes ***** válasza:

A posta darabonként 100-150 ezer körül szerzi be a kiszálítói munkára szánt kerékpárjait, s gondolom sejted, hogy ők egyrészt nem is a márkás, csúcs sportbringákat veszik, másrészt nagy tételben jelentős kedvezményt is kapnak.

Kell először is egy jó váz - ha ez nincs, akkor cseszheted az egészet megette a fene. Nem árt, ha e mellé valami normális kormánycsapágy dukál, valamennyire strapabíró kerekekkel s biztos fékekkel. A te 20-30 ezer forintos kerékpárjaidon sajnos már ezeknél az alap tételeknél is spórolnak, s sajnos a váztörés sem ritka eset ezeknél az olcsó típusoknál (gondolom nem szívesen ülnél rajta, miközben kettéroppan egy kátyúnál). A többi (hajtókar, kerék, váltó, gumik, nyereg, stb.) gyakorlatilag már "csak" ezt kiegészítő tételek - de szerintem ezektől is abszolút jogosan vár el az ember egy sztenderd minőséget.

2017. nov. 18. 14:46
 10/17 anonim ***** válasza:

Volt bringám 10-26ezerért.

És van 360ezerért.

Az olcsobbnak elgörbült a váza egy esésnél...

Igaz az olcsóbb is elvisz A-ból B-be csak nem mindegy hogy hogyan.

Itt gondolok a kényelemre hosszú távon (100km/naponta) nmindegy hogy milyen sebességel

2017. nov. 18. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!