Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha bicikli úton elütsz egy...

Ha bicikli úton elütsz egy gyalogot, ki a hibás?

Figyelt kérdés

Számtalanszor előfordul hogy:

- valaki álldogál a bringa út közepén és nem mozdul se jobbra se balra a jelzésedre, de mikor ott vagy és megpróbálod kerülni eléd lép,

- eléd fut mert még át akar menni előtted mielőtt eléred de persze ha nem akarod felborítani ilyenkor is fékezni kell

- épp előtted lép re rá kiáltasz és kerülnéd ki, de hiába se hall se lát a kerülés irányába megy és bele akad a kormányba

- háttal vannak neked és nem hallanak meg semmit mig nem a hátuknál hallik a csúszó kerék hangája a féktől, akkor persze félre tudnak ugrani...

- szembe vannak és hiába közel vagy hozzájuk a világért sem állnának félre az utadból és még csunnyán is néznek

- egy tömeg állja el a bicikli utat és nem hajlandók még rád sem nézni... mikor meg közöttük áll meg az első kerék ők néznek értetlenül...

Ez utóbbi egy csapat biztonsági őrrel/ securitys fickóval esett meg, nem úttotem meg csak meg löktem enyhén az egyiket, mert lassítottam nem akartam nagy sebességgel nekik csapódni de le se szállni nem volt kedvem, néznek nagyokat .... erre megszólal a főnökük és jól le teremti őket megmondta, hogy ne álldogáljanak a bicikli úton xDDDD

2017. aug. 3. 23:31
1 2 3
 11/24 Wadmalac ***** válasza:

Ez tényleg kerékpárút vagy gyalogos ÉS kerékpárút?

NAGYON nem mindegy.

2017. aug. 4. 10:23
 12/24 anonim ***** válasza:

És az se mindegy, hogy lakott területen belül vagy kívül, mert kívül mehet rajta gyalog.

Egyébként meg hangos csöngővel folyamatosan jelezni kell a szabálytalan gyalognak, mikor már a fülében hallja, hogy lassítás nélkül jövök, csak félreáll :))

2017. aug. 4. 11:19
 13/24 Wadmalac ***** válasza:

"mikor már a fülében hallja, hogy lassítás nélkül jövök, csak félreáll :))"

Sajnos gyakoribb a bamba képpel visszanézés, ki csenget, miközben még a kerékpárút széléről is középre bóklászva néznek hátra. Félremenni, az luxus.

MEGLEPŐDNEK, hogy kerékpárúton kerékpár jön.

Agyrobbantó.

2017. aug. 4. 11:52
 14/24 A kérdező kommentje:
CSAK BICIKLI ÚTON IS ELÉDBE MENNEK, a fű sávon túl, 2 méterrel arrébb van egy 3 méter széles járda, de nekik a keskeny piros bicikli sáv tetszik, ami még jobb lentebb az alsó parton van még egy járda... de nekik csak a bicikli út jó ezt nem tudom megérteni. A vén asszony is amikor elém került ott is egy méteres fű sáv választja el a jurdától...
2017. aug. 4. 11:59
 15/24 Alex Fly ***** válasza:

Alapesetben a kerékpárúton is ugyanazok a szabályok vonatkoznak a gyalogosokra, mint bármilyen úttesten. Ez alól egy kivétel van: ha nincs járda, akkor a kerékpárúton kell közlekedniük (gondolom ismerős eset a Zunijós pénzből épített kerékpárút ott, ahol járdára nincs keret).

Az pedig a másik fele, hogy épelméjű ember nem fog nekimenni az előtte levőnek még akkor sem, ha az szabálytalanul tartózkodik az adott helyen. És ha az út beláthatatlan, akkor lassít (relatív gyorshajtás ugyebár)...

És természetesen a BKE 7.3 ebben az esetben is érvényes...

2017. aug. 4. 20:49
 16/24 A kérdező kommentje:

és arra milyen szabály van, hogy ne baszakodjanak veled, ha ott van a ki**ott járda melletted és szembe jönnek veled a bicikli úton mellesleg tavaly volt felújítva az a járda szakasz szép csiszolt kövekből, a bicikli út aszfalt... a bicikli útat fém oszlopocskák válasszák le a 3-4 méter széles járdától.... bármikor le térhetne, hiába csengetek és farkas szemet nézek vele a távolból nem hajlandó le térni....

mikor közel érek és fékezek akkor ugrik félre csak...

(megálltam volna...) na akkor most ki nem az ép elméjü?

Egyesek szándékosan b***nak a biciklisekkel.

A másik dolog mikor hátától közeledsz és nem reagál... majd mikor ki akarod kerülni eléd lép a nyomorult... de akkor változtat irányt a szerencsétlen mikor már félméterre vagy tőle....és nem jelzi, hogy le akar térni előtted elvégre csak gyalogos a bringa úton ... se index se visszapillantó rajta

2017. aug. 4. 22:08
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom kérdező én napi szinten bringázom Székesfehérváron és Budapesten, de komolyan nincs semmi gondom a gyalogosokkal, valahogy mindig ki tudom kerülni őket.
2017. aug. 5. 16:32
 18/24 A kérdező kommentje:
az a baj,hogy sokszor párosával mennek, vagy az útközepén kevés helyet hagyva az amúgy is szűk úton ahol egyik felől vagy minkét felől oszlopok, árok vagy szegély van...
2017. aug. 5. 18:04
 19/24 A kérdező kommentje:
Másik fura dolog is, hogy úgy van szerencsém mindig eltalálni, hogy ha ki is kerülnék valakit a bringa uton ha csak az egyik felén közlekedik, hogy pont jön szemből valaki, és ha tartom a sebességem akkor pont egyszerre érnőnk el a járókelőt....
2017. aug. 5. 18:08
 20/24 anonim ***** válasza:

én ezért szeretek jobban az úton menni. a kocsik sávban mennek, van nekik lámpa, van rajtuk index, féklámpa, sokkal kiszámíthatóbb.

itt (Angliában) a bicikliút amúgy is csak annyit jelent az esetek 90%-ában, hogy kiraktak egy táblát oda, ami tegnap még járda volt, meg az erdei ösvényre, meg a sétányra, stb, nem a célnak épített bicikliút. aztán kerülgetheted a gyalogosokat jobbra -balra, a csengőt meg meg se hallják, főleg, ha fülhallgatóval vannak...

2017. aug. 5. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!