Ha bicikli úton elütsz egy gyalogot, ki a hibás?
Számtalanszor előfordul hogy:
- valaki álldogál a bringa út közepén és nem mozdul se jobbra se balra a jelzésedre, de mikor ott vagy és megpróbálod kerülni eléd lép,
- eléd fut mert még át akar menni előtted mielőtt eléred de persze ha nem akarod felborítani ilyenkor is fékezni kell
- épp előtted lép re rá kiáltasz és kerülnéd ki, de hiába se hall se lát a kerülés irányába megy és bele akad a kormányba
- háttal vannak neked és nem hallanak meg semmit mig nem a hátuknál hallik a csúszó kerék hangája a féktől, akkor persze félre tudnak ugrani...
- szembe vannak és hiába közel vagy hozzájuk a világért sem állnának félre az utadból és még csunnyán is néznek
- egy tömeg állja el a bicikli utat és nem hajlandók még rád sem nézni... mikor meg közöttük áll meg az első kerék ők néznek értetlenül...
Ez utóbbi egy csapat biztonsági őrrel/ securitys fickóval esett meg, nem úttotem meg csak meg löktem enyhén az egyiket, mert lassítottam nem akartam nagy sebességgel nekik csapódni de le se szállni nem volt kedvem, néznek nagyokat .... erre megszólal a főnökük és jól le teremti őket megmondta, hogy ne álldogáljanak a bicikli úton xDDDD
bicikli uton a bicajosnak van elsobbsege.
egyertelmu h a gyalogos a hibas.
egyebkent az a minimum h ha atmegyek a egy kerekparuton, korulnezek h nem e jon senki.
25 éve napi szinten közlekedem bringával városban, amiket leírtál példákat, aki ezeket a helyzeteket nem tudja felismerni időben és nem tudja kezelni azt én bringára se engedném ülni...
Az egyik videóban van az elütött gyerek... gyerekekre mindig fokozottan kell figyelni mert sokszor nincsenek tisztában a veszélyekkel... életem legnagyobb balesete, egy erdőben szerpentinen majtottam lefelé, kanyar külső ívén gurultam, egyszer csak egy az út szélén lévő sziklatömb mögül, és itt megint csak hangsúlyozom ez egy erdő nem lehetett ilyesmire számítani, egy 5 éves forma gyerek ugrott ki az útra... ha autóban ülök ott vasalom ki... itt most biciklin a másodperc tört része alatt dönthettem, hogy őt kapom telibe, vagy a szikladarabot ami mögül kiugrott... 3 napig voltam eszméletlen 5csontom törött el... de sosem hibáztattam a gyereket... a szülei voltak a hibásak és én amiért túl vakmerő voltam.
Számtalanszor fordult elő, hogy majdnem elütöttem ezt azt, és majdnem orra estem miattuk... de mondom a fék hangját meghallják persze.
Ha gyereket látok akkor alapból lassítok. De sosem mentem egyenes terepen 25-30 nál gyorsabban már csak azért is mert nem volt időm, jobban felgyorsulni a megállások miatt.
A biztonsági öröknél is lassítottam épp hogy gurultam annyira, hogy ne keljen letegyem a lábam. Hiába szóltam nem akartak arrébb állni... ezért úgy mond közéjük furakodtam és az egyiket meglöktem kicsit a hátizsákjánál a karommal de úgy, hogy a kormányon volt a kezem erre húzódtak csak el a pofátlanok.
Egyszer ütöttem el csak egy egy vénasszony de azt is azért mert fel lépett hirtelen a bicikli útra rászóltam és ki akartam kerülni már a füvön voltam szinte de ő akkor sem áll meg hanem még tett egy lépést felém és bele akadt a korműnyom ha meg áll egy fél másod percre is nem történik meg.. 30 centit ha löktem rajta de mégis felborult, én is majdnem orra álltam mert meghúztam hamar mindkét féket.
De nem tartom, jogosnak, hogy én törjem össze magam mert más hülye...
Még el kezd pofázni, hogy az autókat figyelte és nem a bicikliseket... át akart futni ahol még zebra sem volt egy négy sávos úton... és elkezdi hogy gyorsan mentem, holott ott 10-15 el ha mentem, mert épp, hogy elhagytam 10-15 méterrel mögöttem, egy buszmegállót, hol mindenképp lassítottam.
Egyik kollégám azt mondja ő megy magabiztosan és a végén mindig félre ugranak az úton, de nem tudom én hiába lassítok és rájuk kiáltok és csengetek nem hajlandók félre állni míg nem haljak a fék hangját, (a csúszó kereket). Persze ilyenkor már jóval 10 alá lassítok.
Gondolkodtam, azon, hogy van e valami csengő ami le játszik egy dudálást és fékcsikorgást :d ha meg nyomok egy gombot rajta :D
29-F
Azért kezdtem, el bringázni, hogy hamarabb eljussak a melóba, helyet, hogy egy büdös buszban rohatok 30-45 percet alig 5 km ért.
De úgyan úgy fél órát vagy 40 percet is tart ha miden hülye miatt lassítanom kell... olyan is volt, hogy az utcán sétáltak előttem, holott nem sétálló utca volt csak egy egy irányú amin jó irányba haladtam csak, rá csengetek vagy 100 szolok, hogy járda is létezik és még ő kezd el morogni, hogy szar ember vagyok meg mi közöm hozzá hol megy... most akkor nekem az utca szélről, ahol mennem kéne ha utcán megyek ki kellet volna térjek az autó elé, ahogy ki kerüljem a hájas seggét mikor mehetne a járdán is ? (Jót mondok neki, udvariasan és erre morog örültetne, hogy nem radíroztam le a sarkáról a bőrt. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!