Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez milyen szelep a bringán?...

Ez milyen szelep a bringán? Ld mellékelt kép

Figyelt kérdés

[link]

csak azért mert új bringámat nem tudom felfújni. Van egy Blackburn multipumpám mely a leírása szerint "support the most common valve types" naná hogy ehhez nem jó. Miér tis lenne jó....

Szóval milyen szelep ez milyen pumpa kell hozzá?

2017. júl. 19. 19:22
1 2
 11/12 Wadmalac ***** válasza:

A mini pumpák is tudni szokták, maximum fejgumi átfordítással.

[link]

A műhelypumpák meg vagy dupla fejesek, vagy lóg rajtuk láncon az adapter az autószelepes fej mellett. Az én régi SKS pumpám is ilyen. Az adapter pár 100 Ft bringaboltban.

[link]

A presta nem új UFO, minimum a hatvanas évek óta általános országútikon, azt hiszem a "szingó" gumikkal terjedt el.

Előnye, hogy jóval kisebb furat kel a felnire, így kevésbé gyengül a szelepfurattól, meg hogy magasabb nyomásnál is biztosan zár.

Pumpálás előtt ne csak a záróelemet tekerd ki, hanem nyomd is be egyszer, amíg kicsit lefúj, mert hajlamos annyira megszorulni, hogy a pumpanyomás nem nyitja meg.

2017. júl. 26. 09:20
 12/12 Wadmalac ***** válasza:

Én megvettem ennek a tökéletes kínai klónját:

[link]

Ennek még trükkösebb a prestára váltása:

[link]

Sajnos nekem nem használható, mert 8-9 bart kéne fújnom, ez meg képtelen 5-nél többre.

2017. júl. 26. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!