Hogyan kell helyesen a presta szelepet pumpálni? (alul egy fontos kérdés még! )
A helyes menet ugye nem túl bonyolult: a kis fejet letekered róla amennyire megy könnyen kézzel, pumpa rá, felfúj, pumpa le majd a kis fejet visszacsavarod amennyire csak tudod.
A második kérdést nem teljesen értem.. Valami képpel tudnád szemléltetni a problémát?
Gyűrűt kissé szorosabbra tekertem.Pumpacsőt rá raktam& elkezdtem pumpalni. A hatso kerékre rá van irva mennyi a max bar -al lehet pumpálni.Ezt simán el is értem.Bár ujjal még betudtam nyomkodni,ezért picivel tovább folytattam a pumpálást amig teljesen kemény lett a gumi.
Az elsó keréknél is igy jártam el.Ezen viszont nincs feltüntetve mennyi a max- minimum nyomásérték.És egy másik márkájú abroncs.Egyet ahogy fújtatok bele a kerékbe olyan érzés mintha kőkemény lenne a gumi.Vagyis a pumpa karját szinte lehetetlen lenyomni mégegyszer h levegőt fujtasson.A bar érték mutató azt mutatja h max bár értékig van fújtatva az abroncs.Ennek ellenére ujjal ha benyomom a gumit kicsot erősebben akkor olyan mintha csak a félig illetve egy picivel tovább lenne felpumpálva,& ennél jobban akárhogy erőlködöm nem sikerül jobban felpumpálni. Sajna nem vok nagy biciklista ezért a bugyuta hosszura sikeredett megfogalmazás.Remélem van vmi megoldás a problémámra& kapok választ
Valószínű az a belső akkor kuka. Nem egy ökör ára amúgy, decathlonban egy ezresért veszel egy párt.
*OFF: Ne fújd túl a gumit a megengedettnél, mert könnyen szálszakadáshoz vezethet az meg durrdefethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!