Egy fura kérdés: hogyan fújjam fel a kereket kis pumpával?
Ha jól értem, belecsúszik a felnibe a lyukon a szelep mikor rányomnád a pumpa végét. Kicsit fogj rá a szelepre 2 ujjal (ne tolja bele a pumpa) vagy kérj kölcsön ideiglenesen másik pumpát, ami nem ilyen rádugós, hanem tekerős vagy rácsukós!
Nincs belül megcsavarodva a belső? Jó a mérete? ..akkor se megy bele levegő!
Ha kivéve minden klappol, akkor csak ez jut eszembe! Ahogy visszatolod a pumpával, elzáródik a belsőhöz csatlakozó rész! Mivel nem feszül a pumpába, nem nyomja le a kis pöcköt középen a szelepben, így nem megy bele a levegő! (már, ha autószelepes)
Tájékoztatásul: Általánosan 3 féle szelep létezik biciklin.
Dunlop: ez kihalófélben van
Autós: ez elég gyakori. 8mm átmérő körüli menetes cső középen a cső belsejében egy szelepcsúcs
Presta: vékonyabb cső (kb 5 mm) a tetején egy menetes anyával, ami rögzíti a szelepet.
Nem minden szelephez van szelepanya. Én úgy szoktam a teljesen lapos kereket pumpálni, hogy a futófelület felől nyomom meg a szelep fenekét, ellentartva a pumpa nyomásásnak.Egy darabig. aztán úgyis ottmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!