Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy fura kérdés: hogyan...

Egy fura kérdés: hogyan fújjam fel a kereket kis pumpával?

Figyelt kérdés
Új a gumibelső, tehát 0-ra van eresztve. Amikor rányomom a szelepre a pumpát az becsúszik és nem megy vagy alig megy bele valamicske levegő. Jól érzem, hogy hiányzik az a majdnem láthatatlan vastagságú körgyűrő a szelepről és amiatt van ez, vagy valamit elrontok?

#pumpa #szelep #körgyűrű #kerék.fújás #hiba.a.matrixban
2016. aug. 2. 00:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát így látatlanban passz.
2016. aug. 2. 07:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt se tudjuk, milyen szelepet akarsz, milyen pumpával fújni...
2016. aug. 2. 07:26
 3/5 A kérdező kommentje:
én meg azt sem tudom milyenek vannak, gondolom a létező legolcsóbb legátlagosabb.. de olyankor simán működik ha ki van véve a belső és csak a külön azt fújom fel, tehát önmagában a pumpa passzol a szelephez, ilyen gond nincs
2016. aug. 2. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, belecsúszik a felnibe a lyukon a szelep mikor rányomnád a pumpa végét. Kicsit fogj rá a szelepre 2 ujjal (ne tolja bele a pumpa) vagy kérj kölcsön ideiglenesen másik pumpát, ami nem ilyen rádugós, hanem tekerős vagy rácsukós!

Nincs belül megcsavarodva a belső? Jó a mérete? ..akkor se megy bele levegő!

Ha kivéve minden klappol, akkor csak ez jut eszembe! Ahogy visszatolod a pumpával, elzáródik a belsőhöz csatlakozó rész! Mivel nem feszül a pumpába, nem nyomja le a kis pöcköt középen a szelepben, így nem megy bele a levegő! (már, ha autószelepes)

2016. aug. 3. 12:46
 5/5 tothp ***** válasza:

Tájékoztatásul: Általánosan 3 féle szelep létezik biciklin.

Dunlop: ez kihalófélben van

Autós: ez elég gyakori. 8mm átmérő körüli menetes cső középen a cső belsejében egy szelepcsúcs

Presta: vékonyabb cső (kb 5 mm) a tetején egy menetes anyával, ami rögzíti a szelepet.

Nem minden szelephez van szelepanya. Én úgy szoktam a teljesen lapos kereket pumpálni, hogy a futófelület felől nyomom meg a szelep fenekét, ellentartva a pumpa nyomásásnak.Egy darabig. aztán úgyis ottmarad.

2016. aug. 3. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!