Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek ez itt hogy van?

Szerintetek ez itt hogy van?

Figyelt kérdés

Adott egy bringa, amit épp helyrepofozok, kapott már új alkatrészeket, de a hátsó váltó nekem nagyon nem tetszik. Értem ez alatt azt, hogy nem vált, ráadásul maga a váltó test is nagyon rosszul áll szerintem? A bowden is kb. 90°-ban megy a váltóba, ráadásul a váltótesten keresztül... Szvsz ez úgy lenne optimális, ha a váltó vége ahol a bowden befut, az kb. 45°-os szögben állna felfelé, ezáltal a bowdennek sem kellene ennyire irreális pozícióban a váltóba futnia... Vagy tévedek?

Itt egy kép a dologról:

[link]

2017. máj. 9. 06:23
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Azért annyira fogyatékos nem vagyok, hogy nem úgy próbálnék váltani hogy közben van "hajtás". :DDD Nem most lesz életem első kerékpározása. :DD De a váltó állítás nekem sosem ment, bármit megcsinálok, bármit beállítok, de nekem ez a váltós dolog egy mumus volt mindig is. Már egyeztettem a szervizzel, hétfőn délután viszem be, mondták hogy ha van időm megmutatják a beállítást szívesen, legalább látom real-time és utána már én is meg tudom csinálni magamnak. Remélem. :D De ettől függetlenül, a kérdésre a válaszok:

A váltó két véghelyzet csavarja nincs véletlenül úgy betekerve, hogy két fokozatnyi utat hagy csak?

- Ez lehet, mert tökig be vannak gyárilag csavarva, ezért valóban alig mozog a váltótest. :) Kb. ~ 2 fokozatot enged így. De talán még kettőt sem.

A váltót a lánckerékre merőlegesen tudod rugóerő ellen kézzel mozgatni "befelé"?

- Igen, úgy tudom mozgatni a váltót.

2017. máj. 12. 07:09
 22/22 Wadmalac ***** válasza:
Na akkor váltóhiba kizárva, így kényelmesebb. Tényleg az a legjobb, ha elsőre látod élőben, hamar kiderül, hogy nincs benne semmi ördöngösség.
2017. máj. 12. 07:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!