Kerékpározás esőben - mi a minimum öltözet?
Igyekszem esőben nem tekerni (puhány vagyok, na...), csak tavaly kezdtem bringázni. Ha a nyári záporban eláztam, nagy kaland, megszáradtam... ha esik, megvárom, amíg eláll... namármost hamarosan komolyabb túra (nekem komolyabb), és az előrejelzések szerint esni fog. És ez nem elnapolható út... lassan egy éve erre edzek.
Szóval: ha gazdaságosan akarok vásárolni, és csak egy alkalomra nem akarom mindent megvenni, és nem akarok kisebb vagyont költeni, mit szerezzek be? Mi az, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy viszonylag komfortosan, szarrá ázás nélkül letekerjek 2x100 km-t?
Esődzseki és (világos) szemüveg. Szerintem ez a legalapvetőbb felszerelés. A biciklin megyek sárvédő, mert alulról jobban el lehet ázni, mint a fentről jövő víztől. Ha nincs sisakod (napellenzővel), akkor egy baseball sapka is megfelelő fedezéket nyújt a szemednek, máskülönben folyton belefolyik a víz.
Nekem ennyi az esővédelmem, gondolkozok még kamáslin és egy vízhatlan rövidnadrágon.
Gondolom az világos, hogy pamut cuccot lehetőleg nem viselünk esőkabát alatt, mert az izzadságtól ugyanúgy elázol és lassan szárad meg.
*legyen sárvédő...
A fenti cuccokat a legolcsóbban a Lidlben tudod megvenni, amikor épp van.
Köszönöm. Sisakot mindenképp veszek, mondjuk amit kinéztem, épp nem napellenzős, és "természetesen" a szemüvegem is sötét, és a biciklis adrágom sem bokáig érő...
Ráadásul esélyes, hogy hűvös lesz...
Nem tudom, kesztyűből kell kettő? Ha megázik, milyen könnyen szárad (másnapra)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!