Ez esetben hol menjek bringával?
1. A járda tömve és magas patkás.
2. A buszsávon 5 percenként száguldoznak a buszok.
3. Melette a kocsik száguldoznak.
Bicikli út nincs!
Én hol menje?
A Rákoczi útról van szó az Astóriáig.
Tippek?
Engem rohadtul lefáraszt, egy nem kimondottan forgalmas nem belvárosi úton szoktam végig tekerni (ha én azt mondom, hogy nem forgalmas, akkor elhiheted, hogy tényleg nem az, mert a belváros számomra járhatatlan) és ott is azt kell néznem jobb oldalt: a parkoló autóban ülnek?
egyenesen: Hol a kátyú, kerüld ki a kátyút!
ballra: Mögötted kocsi, vigyázz nehogy túl közel jöjjön!
Hátra: Hol a troli?
Plusz még néznem kéne a lámpákat, a zebrán a gyalogosokat, ha ott fordulok.
Emiatt, volt hogy simán kigurúltam egy hangosan szirénázó mentőautó elé, mert egyszerűen ne
fogtam fel, hogy ott van...:(
És ez csak a nem forgalmas út...
A mentőautóban nem szokták érteni miért nem látom őket, hiszen olyan hangosak és feltünőek.
Azért mert elvonják a figyelmemet a "megszokot" dolgok és mentőautó nem jön minden sarkon.
Ezért. :(
"Engem rohadtul lefáraszt, egy nem kimondottan forgalmas nem belvárosi úton szoktam végig tekerni (ha én azt mondom, hogy nem forgalmas, akkor elhiheted, hogy tényleg nem az, mert a belváros számomra járhatatlan) és ott is azt kell néznem jobb oldalt: a parkoló autóban ülnek?
egyenesen: Hol a kátyú, kerüld ki a kátyút!
ballra: Mögötted kocsi, vigyázz nehogy túl közel jöjjön!
Hátra: Hol a troli?
Plusz még néznem kéne a lámpákat, a zebrán a gyalogosokat, ha ott fordulok.
Emiatt, volt hogy simán kigurúltam egy hangosan szirénázó mentőautó elé, mert egyszerűen ne
fogtam fel, hogy ott van...:(
És ez csak a nem forgalmas út..."
Hú, hát ez nekem a munkahelyhez képest pihenőüzemmód.
Amúgy:
- parkoló autót nem nézünk, hogy ülnek-e benne, minden parkoló autót úgy kerülünk, hogy bármikor kinyílhat az ajtaja.
- a mögöttem jövő kocsit hiába nézem, nehogy közel jöjjön, arra neki kell figyelni. Hidd el, megoldja. Rohadtul nem érdeke elütni egy szabályosan közlekedő biciklist, szóval nem kell azon görcsölnöd, hogy szívódj fel láthatatlanra az úton. Te is közlekedsz, ő is, elfértek.
- a troli dettó az ember időnként úgyis hátranéz, ha látod a távolból, akkor tudod, előbb-utóbb odaérhet. Mondjuk pl. a Wesselényin engem még az életbe nem ért be troli, általában inkább előzöm őket.
- A kátyú az sajnos jogos, bár az ember alapból előre néz, pásztázza az utat, és közben a távoli lámpákat is látja, ergo sejthető, hogy hol lesz majd lámpás kereszteződés.
- A gyalogos is jogos, sajnos ezek meg főleg fülükkel közlekednek, úgyhogy lazán lelépnek egy biciklis elé.
citrom: Hogy a te kasztodba tartozzak! Isten ments!
Témát lezártam veled!
A gyalogosok valóban lelépnek a biciklis elé, de ugye ezt általában csak a járdán futó bicikli úton teszik meg. Ha nem az én "oldalamra" lép le azonnal lecsengetem. :D
Méghozzá hatalmas élvezettel.Egy ideig próbálkoztam azzal:"jó hát én is szoktam járdán tekerni, kikerülöm őket a járdán keresztül, ha a bicikli úton mennek".
De ha miattuk lehajtok a járdára, ahol még több ember van, mint a bicikli úton, még rosszabbúl is járok...
Ezért nem kerülök, hanem csengetek!
Más: Mivel én is bicajozok, ezért más biciklisekkel, ha épp gyalog megyek ritka előzékeny vagyok: Nem megyek a bicikli útra, mindig széles mosolyal elállok az útjukból, figyelem őket stb.
Még ennek ellenére előfordult olyan, hogy egy se nem gyalogos, se nem bicikli úton, a vaksötétben majdnem elütött egy száguldozó bringás (a montijával elég jól tudott ott haladni, nekem nem ment volna az a tempó, pláne este. :))))
Troli: Ezzel már csak annyi a gond, hogy fogalmam sincs, hogyan kell a kocsi úton belül elengedni, vagy kikerülni, mert pont az én sávomban megy. Ilyenkor felszoktam hajtani a járdára, mert nem tudom mit kell ilyenkor csinálni...
A parkoló autónál rendben van, hogy tartom tőlük az egy méter távolságot, de ha épp nem elég széles az út, az autó nem fog tudni megelőzni és előbb vagy útobb elkezd türelmetlenkedni...
Ekkor megpróbálom elengedni úgy,hogy közel megyek a éarkoló autó ajtajához és ez esetben már néznem kell, hogy ülnek-e benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!