Ez esetben hol menjek bringával?
1. A járda tömve és magas patkás.
2. A buszsávon 5 percenként száguldoznak a buszok.
3. Melette a kocsik száguldoznak.
Bicikli út nincs!
Én hol menje?
A Rákoczi útról van szó az Astóriáig.
Tippek?
itt alapvetően nem a bringaút hiánya a hiba, hanem a humán faktor.
Van a magyar forgalomban egy típus, aki nem tud közlekedni, de azt hiszi, mindig igaza van, és mindent tökéletesen csinál. Persze ezek az emberek kapják fel a vizet a legjobban akkor, amikor tulajdonképpen ők a balf4szok.
Itt van a kérdező. a járdán kerékpározva azon veri a nyálát, hogy ki kell kerülgetni a gyalogosokat. Persze hogy ki kell. A járda a gyalogosoké. A buszsáv meg a buszé. ha nem tetszik, nem kell ott tekerni. de ha a járdára megy az ember, fogadja el, hogy nem lehet haladni a gyalogosok miatt, tolni kell a bringát. Vagy megkérni őket, hogy engedjenek el. Mert elengednek amúgy. De nem hisztizni kell, meg kicentizni, lecsengetni őket. buszsáv dettó. ne tötymörögj a busz elött, ha már a buszsávban tekersz. Engedd el, aztán akkor nem kell félni, h kicentiz a buszsofőr.
A kérdezőhöz hasonló kukabúvárok miatt él a negatív sztereotípia a bringások iránt. De ami a legrosszabb, hogy van egy csomó ilyen sofőr is.
Sőt, ugyanez a típus gyalogosból is bőven akad. A kedvencem a zebrán neki piros lámpánál a Thököly úton a bringasávra beálló gyalogos, mert hát siet és egy lépéssel közelebb van így a túlparthoz. Az, hogy jövök zöldhullámban negyvennel, az fel se merül benne. Továbbfejlesztett verziója az, aki eközben a mobiljába temeti az arcát. Velük üvölteni és csengetni szoktam egyszerre, mire nagy nehezen, ámuló pillantásokkal visszakecmeregnek a helyükre a járdára. Gondolom belőlük lesz az a típus, aki öregkorában járókerettel nekiindul a Rákóczi útnak keresztbe zebra nélkül. Az meg, hogy az osztott kerékpáros átkelőn ne álljanak keresztbe 3 babakocsival, az luxus. :)
Szóval a hülye ember nem növeszt agyat, bármilyen jármű is van vagy nincs alatta.
"bicikli sáv és másik biciklis nélkül gondolkoznom kell azon, hogy mit csináljak,"
Ja, a közlekedés már csak ilyen. Gondolkozni kell.
Komolyan ne rinyálj már ennyit. Ha ez ennyire megerőltető, tényleg nem kéne bringával járnod.
Nem járok mostanság a körutak felé. Én is nyugodtan és normálisan szeretek bringázni.
Ezért úgy döntöttem nem megyek arra még akkor sem, ha halasthatatlan programom lenne, hiszen minden más kevésbé fontos, mint a biztonságos közlekedés.
A Kiskörút az egyik legjobban bringázható útvonal, mióta megkaptuk a bringasávot.
A Nagykörút eggyel gyengébb, de azért a nap nagy részében járható. Gáz viszont az aszfalt állapota, a legveszélyesebb az egészben a kátyú.
Én azt szeretem mikor késő este egyedül bringázok a Városligetben.:)
A körutakat és a forgalmas helyeket nem, mert nem biciklivel való járásra építették őket, hanem gyalogos, autó vagy bkv- nak.
Nem tudom, én érzek valami sajátos eufóriát, amikor a nagy forgalomban is fel tudom venni a ritmust és folyamatosan együttműködök sok-sok másik közlekedővel - már ha lehet velük. :) Márpedig többségben lehet, a fenti puffogásom ellenére is számos pozitív és jóval kevesebb negatív interakcióm volt az egyéb közlekedőkkel.
A teleszkópos bringa pont belvárosba nem szükséges, de az tény, hogy a nehézkesebb, kilencvenes évekből megmaradt montimat némi küzdelem után szögre akasztottam, és leváltottam egy fürgébb, karcsúbb franciavázas mixte-re. Teljesen más élmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!