Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez esetben hol menjek bringával?

Ez esetben hol menjek bringával?

Figyelt kérdés

1. A járda tömve és magas patkás.

2. A buszsávon 5 percenként száguldoznak a buszok.

3. Melette a kocsik száguldoznak.

Bicikli út nincs!

Én hol menje?

A Rákoczi útról van szó az Astóriáig.

Tippek?

2015. okt. 22. 08:43
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%

itt alapvetően nem a bringaút hiánya a hiba, hanem a humán faktor.

Van a magyar forgalomban egy típus, aki nem tud közlekedni, de azt hiszi, mindig igaza van, és mindent tökéletesen csinál. Persze ezek az emberek kapják fel a vizet a legjobban akkor, amikor tulajdonképpen ők a balf4szok.

Itt van a kérdező. a járdán kerékpározva azon veri a nyálát, hogy ki kell kerülgetni a gyalogosokat. Persze hogy ki kell. A járda a gyalogosoké. A buszsáv meg a buszé. ha nem tetszik, nem kell ott tekerni. de ha a járdára megy az ember, fogadja el, hogy nem lehet haladni a gyalogosok miatt, tolni kell a bringát. Vagy megkérni őket, hogy engedjenek el. Mert elengednek amúgy. De nem hisztizni kell, meg kicentizni, lecsengetni őket. buszsáv dettó. ne tötymörögj a busz elött, ha már a buszsávban tekersz. Engedd el, aztán akkor nem kell félni, h kicentiz a buszsofőr.

A kérdezőhöz hasonló kukabúvárok miatt él a negatív sztereotípia a bringások iránt. De ami a legrosszabb, hogy van egy csomó ilyen sofőr is.

2015. okt. 25. 22:34
 32/50 anonim ***** válasza:

Sőt, ugyanez a típus gyalogosból is bőven akad. A kedvencem a zebrán neki piros lámpánál a Thököly úton a bringasávra beálló gyalogos, mert hát siet és egy lépéssel közelebb van így a túlparthoz. Az, hogy jövök zöldhullámban negyvennel, az fel se merül benne. Továbbfejlesztett verziója az, aki eközben a mobiljába temeti az arcát. Velük üvölteni és csengetni szoktam egyszerre, mire nagy nehezen, ámuló pillantásokkal visszakecmeregnek a helyükre a járdára. Gondolom belőlük lesz az a típus, aki öregkorában járókerettel nekiindul a Rákóczi útnak keresztbe zebra nélkül. Az meg, hogy az osztott kerékpáros átkelőn ne álljanak keresztbe 3 babakocsival, az luxus. :)

Szóval a hülye ember nem növeszt agyat, bármilyen jármű is van vagy nincs alatta.

2015. okt. 25. 22:57
 33/50 A kérdező kommentje:
Nem lenne gondom a közlekedéssel, ha olyan sok bicajos lenne, hogy csak követnem kéne őket. Vagy mindenhol külön bicikli út.
2015. okt. 28. 20:53
 34/50 A kérdező kommentje:
De így egyedül, bicajjal, bicikli sáv és másik biciklis nélkül gondolkoznom kell azon, hogy mit csináljak, merre menjek. Aztán választok valami utat... ami vagy jó, agy szívok vele.
2015. okt. 28. 20:57
 35/50 anonim ***** válasza:

"bicikli sáv és másik biciklis nélkül gondolkoznom kell azon, hogy mit csináljak,"

Ja, a közlekedés már csak ilyen. Gondolkozni kell.

Komolyan ne rinyálj már ennyit. Ha ez ennyire megerőltető, tényleg nem kéne bringával járnod.

2015. okt. 29. 09:50
 36/50 A kérdező kommentje:

Nem járok mostanság a körutak felé. Én is nyugodtan és normálisan szeretek bringázni.

Ezért úgy döntöttem nem megyek arra még akkor sem, ha halasthatatlan programom lenne, hiszen minden más kevésbé fontos, mint a biztonságos közlekedés.

2015. okt. 30. 12:26
 37/50 anonim ***** válasza:

A Kiskörút az egyik legjobban bringázható útvonal, mióta megkaptuk a bringasávot.

A Nagykörút eggyel gyengébb, de azért a nap nagy részében járható. Gáz viszont az aszfalt állapota, a legveszélyesebb az egészben a kátyú.

2015. nov. 1. 15:48
 38/50 A kérdező kommentje:

Én azt szeretem mikor késő este egyedül bringázok a Városligetben.:)

A körutakat és a forgalmas helyeket nem, mert nem biciklivel való járásra építették őket, hanem gyalogos, autó vagy bkv- nak.

2015. nov. 2. 12:13
 39/50 A kérdező kommentje:
Egyébként sem az én bringámhoz találták ki a belvárost, oda kicsi, könnyű, vagy mozgékony, teleszkópos bringa való, pont nem az én nehéz és nagy bringám.
2015. nov. 2. 12:20
 40/50 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én érzek valami sajátos eufóriát, amikor a nagy forgalomban is fel tudom venni a ritmust és folyamatosan együttműködök sok-sok másik közlekedővel - már ha lehet velük. :) Márpedig többségben lehet, a fenti puffogásom ellenére is számos pozitív és jóval kevesebb negatív interakcióm volt az egyéb közlekedőkkel.

A teleszkópos bringa pont belvárosba nem szükséges, de az tény, hogy a nehézkesebb, kilencvenes évekből megmaradt montimat némi küzdelem után szögre akasztottam, és leváltottam egy fürgébb, karcsúbb franciavázas mixte-re. Teljesen más élmény.

2015. nov. 2. 16:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!