Túrázók. Milyen bringával gyűritek az aszfaltot?
trekking főleg a magyar utakra kell az első teleszkóp.
Én egy cube-bal "repesztek" :P
Én mentem már több száz km-es távot ilyen csomagtartóval, amit egyszer egy régi KTM Strada CX-re tettem, de nem túl jó, mert elég instabil lesz tőle a bringa a magas súlypont miatt (tizenegy-két kilós csomag). Azután feltettem egy Magellan Crux montira, amin 1,75-ös aszfalt gumik voltak, ott már alacsonyabbra került a súlypont az ereszkedő vázgeometria miatt, de a málhazsák még így sem volt túl praktikus... :)
Jövőre tervezek venni egy rendes trekkinget, azt fel lehet pakolni normálisan. Ha bringavásárlás előtt vagy, szerintem te is azt vegyél, mert az való arra, hogy hosszú távokat tegyél meg csomaggal.
nekem freeride gépem van. a napi körömben is sok beton van(errefelé nem nagyon van minősíthető terep) de amikor hosszú túrákra megyünk haverokkal olyankor direkt úgy tervezzük hogy minél kevesebbet menjünk betonon. földutak, tanyavilág meg ilyenek. volt olyan is hogy kukoricás volt ültetve oda ahol a google szerint útnak kellett volna lennie.
----
üdv: egy freerider(umf hardy3)
fontos a jó súlyelosztás.
hátul 2 nagyobbacska táska (20-22l/ db)
Hátul középen a csomagtartón a hálózsák, vagy kicsi sátor hosszában.
Első keréknél "low ride" rendszerű táskák (15-18l /db) nem kell félni. Ha szimmetrikusan pakolod és közel van a cucc sulypontja a tengelyhez, kényelmes
Kormányra egy 2-3 l-es kormánytáska az apróságoknak. Vázon kulacs (1-2-3). Szerszámosnak egy háromszög táska
a vázra. Expedició indulhat.
Nem állok bringa vásárlás előtt :)
Én egy lassan 3 éves MTB-vel hajtok amit gyakorlatilag mondhatom hogy Capriolo monitor, de nem az mert én építettem fel, szóval minoségi alkatrészek, Első teleszkóp RockShox, komoly ülés, lánckerekek, SPD...
Azért kérdezem mert sokat látok országútival, viszont szerintem nem túl kényelmes, egyrészt MTB-n kényelmesebbnek gondolom, mehetek terepen vagy aszfalton, outival meg gondolom küszködés lehet rosszab úton menni, az persze más hogy gyorsabban mennek de felpakolva nem hiszem hogy kényelmes lenne.
szerintem ilyen egy ideális "világvégéremenő" túragép. Mondjuk ez egy csúcskategóriás bicikli, de a fazon koppintható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!