Ez esetben hol menjek bringával?
1. A járda tömve és magas patkás.
2. A buszsávon 5 percenként száguldoznak a buszok.
3. Melette a kocsik száguldoznak.
Bicikli út nincs!
Én hol menje?
A Rákoczi útról van szó az Astóriáig.
Tippek?
Több éves biciklivel való közlekedés után ott tartasz, hogy 13 perc alatt értél a Keletitől a Blahára, onnan meg 16 perc alatt a Deákra? Közepes gyalogos tempóban haladtál, ha kilépek kicsit, gyalog gyorsabban haladok. Egy gyakorlott bringás 2-3 perc alatt elér a Keletitől a Blahára, de egy gyakorlatlanabbnak sem kell több 5 percnél.
Nem tudom, mi pontosan a problémád, miért megy neked ilyen rosszul a városi bringázás, de szerintem levonhatjuk azt a következtetést, hogy a városi biciklizés nem neked való. Ha nagyon szeretsz biciklizni, járj el inkább biciklis kirándulásokra, a városban meg gyalogolj vagy tömegközlekedj, mert ennek így semmi értelme sincsen.
"Tényleg csak az egyetlen baj a bringával, hogy nem lehet vele haladni, mert 2 percenként elém áll valaki és csak szlalomozok össze-vissza. "
szerintem meg nem a bringa baja ez, igenis lehet vele haladni. Te nem tudsz közlekedni. Az meg hogy milyen régóta csinálod, csak azt bizonyítja, hogy mennyire reménytelen a helyzeted. Én a helyedben hagynám a kerékpározást forgalomban, ettől függetlenül még lehet kismillió módon bringázni, amikor nem zavar(od) a közlekedés(t).
Már pedig le nem teszem a bringát és továbbra is mindenhova azzal fogok járni.
Akár segít nekem valaki, akár nem.
Ha nincs segítség megyek egyedül.
Szerintetek, ha lerakni akarnám a bringát kiírtam volna ezt a kérdést?
Minden lebeszélő választ lepontozok és jelentek a moderrátornak, mert provokáció.
Elviekben azon a szakaszon a bringa- és buszsáv nincs egyben, azaz te nem mehetsz jogszerűen a buszsávban. Én egyszer próbáltam a buszsáv utáni jobb szélsőben menni, nem túl kellemes.
Viszont a Keletinél a Nefelejcsen ki tudsz menni a Dembinszky majd később Wesselényi utcára. Bringával nem tétel az a pár sarok, és onnét felfestett biciklisávod van végig a Kiskörútig. Ráadásul a Nagykörútra rá tudsz kanyarodni lámpával balra, és pillanatokon belül a Blahán vagy. Oké, kis kitérő, de egész gyors, és a Rákóczin tényleg elég kaki menni.
Igen.Sajnos én is úgy tudom, hogy azon a buszsávon nem lehet biciklizni... de kedvem sem lenne!
Szerintem életveszélyes.
Bár pont azt néztem most, hogy felfestették a Gumigyártól kb. az Aréna plázáig a bicikli utat. Pont egy kis rész maradt ki. Azt miért nem kötik össze a Stadionokon elágazó bicikli úttal????
Akár még ez is jó lehetne, ha nem a semmiben kezdődne és nem a semmiben érne véget. :D
Ahol nincs biciklisáv, ott jobb szélső forgalmi sávban megyünk. Ennyi. Nem kell leállni, ha elfogy a sávod... :D
Kinézel balhátra, csekkolod, hogy a sofőr figyel és hajtasz tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!