A biciklizés jó a gerincferdülés ellen?
Figyelt kérdés
Enyhe gerincferdülés ellen hatékony-e a bicikli? Segít a hátizmokat erősíteni?2015. okt. 11. 10:08
2/7 anonim válasza:
Inkább úszást szoktak javasolni. Legjobb a célzott gyógytorna.
3/7 anonim válasza:
nem, sőt, mivel a bringa testreszabása egy konkrét tudomány ág és profiknál vannak emberek akik abból élnek, hogy ezt kutatják és tanulmányozzák, így aztán a legtöbb egyszerű halandó bringája még rosszul is van testre szabva, össze vissza áll az ember gerince, így aztán egy eleve létező problémán még ronthat is.. Ha gerincferdülésed van, és javítani akarsz rajta, akkor gyógytorna... nincs mese... de attól még bringázhatsz, csak ne várj tőle csodákat.
4/7 anonim válasza:
gyúrjál, nekem segített a gerinc melletti izmok megerősödnek javul a tartás, még az úszást ajánlom de a kondi jobb, de csak fokozatosan.
5/7 anonim válasza:
Nekem test tartásba segitet a kondi de azt olvastam h a kondi az nem javitja mert a ferde izmokat erösiti
6/7 anonim válasza:
igazából szakember nélkül az egész zsákbamacska, önmagában a gerincferdülés egy csomó féle ferdülést jelenthet, amikre mindre más a jó... egy szakembe aki ezt tanulta ért hozzá, ránézésre megmondja kinek mit kell csinálni, otthoni kísérletezéssel meg vagy javítunk, vagy rontunk a helyzeten.
7/7 anonim válasza:
A biciklizés kifejezetten rossz a gerinctartó izmoknak, mivel a kormányon támaszkodva olyan mértékig kíméled őket, hogy nem dolgoznak szinte egyáltalán. Profi bringások szoktak is külön háterősítő gyakorlatokat végezni, hogy ne sorvadjanak el a hosszú hátizmaik.
A sima gyaloglás akkor már sokkal jobban erősíti a hátat, meg ott van persze az úszás (csak ne mellúszás legyen!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!