Gerincferdülés ellen mit ajánlotok?
ÚSZÁS! Azon kívül passz, de miért akarsz úszáson kívűl??
Az a leghatékonyabb! Főleg a hátúszás
Én olyan helyen dolgoztam, ahová neked is érdemes lenne elmenni: mozgásszervi szakrendelés /gyerekeknek/. Ott az orvos a következőket ajánlotta /az életkorod sajnos nem derült ki, de mkinek hasznos lehet/:
nagy gimnasztikai labdát venni, és azon tanulni, szám.gépezni, mivel azon 'csak' egyenesen lehet ülni, és mivel mocorog, így nem ülsz mindig egy helyen,
aztán amit lehet, hason fekve kell tanulni, könyökölve, és akár egy takarót összehajtani a csípő alá, hogy azt is megemelje kicsit,
aztán asztal mellett suliban szorosan a padhoz húzódni, hogy legkevésbé kelljen meghajolnia a hátnak!
Ezen felül úszás, gyógytorna, gerinctorna!
Nem mellékes, hogy akiknek súlyos deformációja volt, bizony csomóan kaptak fűzőt, ezt megelőzendő érdemes odafigyelni magadra!!!
Nagyon jó ötleteket kaptál.A fitness labda nagyon fontos és a speciális gerinctornák, úszással fűszerezve. Mindíg figyelj a helyes testtartásra, féloldalas táskát ne hordj és kényelmes, gerincbarát cipőben járj. Én már
csak annyit teszek hozzá: a lényeg, hogy ne hanyagold el! Nekem most fedeztek fel 30 évesen egy súlyos deformitást amit műtéttel kell csavarozni valószínűleg. Amúgy tökéletes a csontozatom csak a gerincferdülésemet kezelték annak idején félvállról,én pedig tudatlan voltam sajnos. Te még szépen helyre tudod hozni! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!