Ha minden nap mozgok egy 30-40 percet elképzelhető, hogy energikusabb leszek?
Ilyen szintű fáradékonysággal szerintem először az orvoshoz menj el, nehogy valami komolyabb legyen a háttérben.
Amúgy amíg el nem indulok tekerni, addig én is olyan vagyok mint akit fejberúgtak, viszont fél óra alatt úgy felpörget az adrenalin, hogy utána le se lehet lőni.
A fáradtságnak több oka lehet: szellemi megterhelés, időjárás, általános helytelen táplálkozás, vitaminhiány.
Első körben javaslok egy méregtelenítést. Felváltva éhgyomri napi 1x2 dl natúr diólevél teát, másnap csalánteát 2 hónapig + alap vagy közepes multivitamin kúrát. Én Jó közérzet vitamin alap csomagját szedtem, de pl a Lenkei féle sem rossz. Kell egy pár hét, mire érzed a hatását. Havi ~6-7e Ft.
Másik javaslatom, hogy gondold át mit eszel. A fáradtságnak lehet oka, ha finomlisztes, cukros dolgokkal mérgezed magad (főleg lefekvés előtt). Gyakran okoz rossz minőségű alvást. Ilyen melegben min. 3-4 liter vizet kell fogyasztani vagy natúr cukrozatlan teát. Az ingerlékenységre önmagában megoldás lehet a kellő vízfogyasztás és B komplex, nem árt mellé magnézium is, pl magne b6.
Táplálkozás: délig lehet kevés szénhidrát, napi max 150g. délutántól már csak zöldség és fehérje. Édes gyümölcsök szigorúan reggel, de utána kerülendő, mert cukorkómát okoz :D.
Kávét és energiaitalt elhagynám, mert csak koffein függőséget okoz és egyre több kell, hogy ébren maradj...
A mozgás elkezdése nehéz, de energiával tölt fel, ha nincs krónikus betegséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!