A biciklizéstől jók lesznek a lábaim és a fenekem? SOS
Elég vékony vagyok, mert beteg lettem és lefogytam. Most hogy meggyógyultam, ugyan olyan izmos szeretnék lenni mint régen. Viszont a térdeim nem jók, nem tudok leguggolni sem mert fájnak, szóval a súlyzóval való guggolás és kitörés nem nagyon megvalósítható.
A biciklizéssel is tudok sokat izmosodni? Napi hány km-t tekerjek? Tippek?
Igen.
Minél többet menj és alkalmanként MIN. 1-1,5 órát tekerj
Csináld ezt MIN. Heti 4alkalommal és 3-4 hónap alatt már érzékelhető a változás
------
Üdv: egy freerider
nem lesz, mert ahhoz terhelés is kell, és az ugyanúgy nyírja a térded. hiába hajtasz napi kétszáz kilómétert, az nem sokat számít. sokkal fontosabb az , hogy mekkora meredekségen tekersz. ha nincs számottevő emelkedő a környéken akkor már eleve buktad. És ilyen magyarországon eleve nincs, mert a legmagasabb pont 1015 méter.
másrészt, ha pályabringáznál, az jó lenne, mert ott rendesen feltekerik a bringát 50 fölé. csakhogy velodrómok se nagyon vannak idehaza...
köszönöm a válaszokat :)
Viszont én nem olyan lábakat akarok mint egy bodybulider hanem csak izmosítani magamhoz képest :)
Nyugodj meg. habár hegyek nincsenek, azért van annyi emelkedő, hogy megizzadj. Síkon is lehet olyan áttételt és távot menni, hogy megérezd. És a térdedet még ez kíméli a legjobban. Helyes beállítás, helyes öltözködés, ésszerű edzésterv. Tény, hogy sokat kell menni. az a heti 300 reálisnak tűnik.
Én egy nyár alatt "combosodtam ki" a tavaszi öltönyömet. édesanyám nagy örömére. pedig csak a Bükkben tekertem, ott meg 700m felett már nem is nagyon van aszfaltos út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!