Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A biciklizéstől jók lesznek a...

A biciklizéstől jók lesznek a lábaim és a fenekem? SOS

Figyelt kérdés

Elég vékony vagyok, mert beteg lettem és lefogytam. Most hogy meggyógyultam, ugyan olyan izmos szeretnék lenni mint régen. Viszont a térdeim nem jók, nem tudok leguggolni sem mert fájnak, szóval a súlyzóval való guggolás és kitörés nem nagyon megvalósítható.

A biciklizéssel is tudok sokat izmosodni? Napi hány km-t tekerjek? Tippek?

2015. aug. 6. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
nem túl hatékony, mert a felsőtested nem fog izmosodni. a lábaid igen, de ahhoz sokat kell menni.. heti 300km. szóval kezd az alapoknál a bodybuildinget és jó lesz
2015. aug. 6. 17:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Csak a lábaimat szeretném izmosítani, mert a karomat tudom súlyzókkal erősíteni, csak a lábaim nem..
2015. aug. 6. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:
ha nem tudsz guggolni, futni.. akkor nyilván a semmitől jobb, főleg ha rendszeres
2015. aug. 6. 17:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Minél többet menj és alkalmanként MIN. 1-1,5 órát tekerj

Csináld ezt MIN. Heti 4alkalommal és 3-4 hónap alatt már érzékelhető a változás

------

Üdv: egy freerider

2015. aug. 6. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

nem lesz, mert ahhoz terhelés is kell, és az ugyanúgy nyírja a térded. hiába hajtasz napi kétszáz kilómétert, az nem sokat számít. sokkal fontosabb az , hogy mekkora meredekségen tekersz. ha nincs számottevő emelkedő a környéken akkor már eleve buktad. És ilyen magyarországon eleve nincs, mert a legmagasabb pont 1015 méter.

másrészt, ha pályabringáznál, az jó lenne, mert ott rendesen feltekerik a bringát 50 fölé. csakhogy velodrómok se nagyon vannak idehaza...

2015. aug. 7. 08:24
 6/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

Viszont én nem olyan lábakat akarok mint egy bodybulider hanem csak izmosítani magamhoz képest :)

2015. aug. 7. 11:02
 7/8 tothp ***** válasza:

Nyugodj meg. habár hegyek nincsenek, azért van annyi emelkedő, hogy megizzadj. Síkon is lehet olyan áttételt és távot menni, hogy megérezd. És a térdedet még ez kíméli a legjobban. Helyes beállítás, helyes öltözködés, ésszerű edzésterv. Tény, hogy sokat kell menni. az a heti 300 reálisnak tűnik.

Én egy nyár alatt "combosodtam ki" a tavaszi öltönyömet. édesanyám nagy örömére. pedig csak a Bükkben tekertem, ott meg 700m felett már nem is nagyon van aszfaltos út.

2015. aug. 8. 00:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem kell félned attól hogy túl izmos leszel, csak akkor, ha doppingolsz, kokszolsz. ;-)
2015. aug. 30. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!