Bringások! Milyen szerrel tisztítsam az olajos zsíros szennyezett részeket? Váltó fogaskerék lánc stb
láncot brigéciollal, váltót szétszedve brigéciollal, fogaskerekek már neccesebb, vagy nagyon óvatosan fogkefével és brigéciollal, úgy, hogy véletlen se follyon be a racsniba, vagy csak simán vízzel, esetleg valami konyhai mosószerrel, de az se folyjon nagyon be a csapágyba.
A láncot a legegyszerűbb, ha leszeded, beleteszed egy 2 literes üvegbe, ráöntöd a brigéciolt, aztán rácsavarod a kupakot, és rázogatod egy darabig jó erősen... ha nagyon mocskos, akkor párszor cseréled a brigéciolt rajta.
esetleg lánctiszítótval? WD40 de akár morgan blue és egyéb termékek, itt egy vid hogyan csinálják a profik
És mik a lehetőségek szétszedés nélkül?
Vannak mindenféle keféim spécik ld
Csak ugye milyen szerrel használjam őket?
Lánctisztításhoz leszedés nélkül kényelmes, gyors megoldás ez, brigéciollal töltve:
Feltöltöd, rápattintod a láncra, az ütközőjét ráakasztod a váltó kanalára és hátrafelé tekerve átpörgeted jó párszor. Lehetőség szerint akkor csináld, amikor még mást nem takarítottál csilivilire, mert jól összespriccel mindent. :)
Én utána csak szárazra szoktam törölni a láncot, aztán TF2 lánczsírzó sprayvel kenem.
A brigéciollal figyelni kell, mert hogyha belemegy a csapágyakba, akkor onnét is kioldja a zsírt. És mivel jó a viszkozitása így ez könnyen előferdülhet. Az meg ugye nem célszerű. Ezért mindenképp vedd le a láncot ha azzal tisztítod.
Én petróleumot használok azzal amit wadmalac linkelt. Egyszer találtam egy összehasonlítást ezekről a tisztítókról. Gyakorlatilag a petróleum és a brigéciol a kettő legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!