Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lánc probléma, ugrál a fogaske...

Lánc probléma, ugrál a fogaskeréken! Miért?

Figyelt kérdés
Ki kellett cserélnem a monti biciklimen a láncot, nagyon elkopott, a fogaskerék rész nem kopott úgy, persze nem új, de azt hagytam. Új lánc pedig folyton ugrál és ha felteszem nagyobb fogaskerékre, ahogy hajtom ugye ugrál és lemegy alulra. Ez mitől lehet?

2015. jún. 13. 11:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Láncot meg a hátsó fogaskoszorút mindig együtt kell cserélni, mivel azok egymáshoz kopnak össze.
2015. jún. 13. 12:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor a fogaskoszorút is ki kell cserélnem, ez a baj?
2015. jún. 13. 12:08
 3/9 anonim válasza:
Meg lehet próbálni állítani a váltón, de szinte teljesen biztos, hogy a fogaskeréksort is cserélni kell, habár szemre nem tűnik kopottnak.
2015. jún. 13. 12:16
 4/9 Laci333 válasza:
A fogaskeréksor kopottságán kívül esetleg a túl hosszú lánc is okozhat ilyen problémát. Az új lánc ugyanolyan hosszú, mint a régi volt?
2015. jún. 13. 12:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen olyan hosszú, megpróbálok a váltón állítani, vagy a kereket hátrébb tenni.
2015. jún. 13. 12:37
 6/9 anonim ***** válasza:
És megfelelő a lánc úgyértem ahhoz a rendszerhez való amit használsz?
2015. jún. 13. 12:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát már ez sem biztos, hogy olyan amilyennek kellene lennie a láncnak. Ez a bringa falcon váltós Turist márkájú monti bicaj, olyan 8 éves, a lánca totál elkopott. Amióta az új lánc lett rátéve azóta nem jó. A fogaskoszorúra gyanakodtam eddig, de van olyan fogak ami nem kopott és ha erősen tekerem, azon is a váltó úgy szalajt egyet vagy ugrik egyet. De a kopott keréken ott gyakrabban ugrik, majd hétfőn megkérdezem van e másik fajta lánc, a régi lánccal nem ugrott a váltó vagy úgy csinál, mint amikor vált az ember egyet és kattan egyet a váltó.
2015. jún. 13. 13:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Vagyis a lánc kattan bocs, de ez pedig vagy adott fogon kattan vagy a váltó magától egyel lejjebb váltja.
2015. jún. 13. 13:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát már rájöttem a kopott fogaskerekek miatt csinálja. Előtte jó volt a váltó.
2015. jún. 13. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!