Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Racsni probléma?

Racsni probléma?

Figyelt kérdés
Szereztem egy Vuelta Typhoon kazettás hàtsó kereket és 7 sebességes de 1 fokozat tuti hiànyzik róla vagy 2ő de nem hiszem. Kihézagoltam ideiglenesen h tudjam használni még nem veszek ujjat de nem tudom h milyen szempontok alapjàn kell kivâlasztanom az ujj racsnit ha tegyűk fel 8 sebességes vlt gyàrilag akkor feltehetek rà 9 sebességeet vagy nem birnám felrakni rà mert nem passzolna. Szerszàmaim vannak értek is hozzà de ez az első kazettàs kerekem es nem tudok ezen eligazoddni.

2014. aug. 21. 15:34
 1/10 Wadmalac ***** válasza:

"1 fokozat tuti hiànyzik róla vagy 2ő"

?

:D

Nem lehet megszámolni a lánckerekeket, mert elugrálnak, vagy köd van, vagy sötét?

Nem értem, tulajdonképpen mit akarsz.

Pozicionált váltókarhoz annyi fokozatú sor kell, mint ahány fokozatú a kar.

A 7-es és 8-as kazetta más méret, Shimano agyon az egész kazetta lecserélhető (a tengely és kónuszok kivétele után) egy 16-os imbuszkulccsal, mindkettőt lehet külön kapni.

Más gyártmányú kerékagyaknál utána kell érdeklődni, cserélhető, rendelhető-e más kazetta.

8-as sor a 9-es és a 10-es kazettára is feltehető, esetleg egy hézagoló gyűrű kell alá. A 8-as kazettára a 9-es vagy 10-es sor már kényesebb dolog, nem próbáltam ,de szerintem nem működik.

2014. aug. 22. 13:11
 2/10 A kérdező kommentje:

1. akitől vettem a kereket szétberhelte és ha nem lennének benne a hézagolók akkor szana szét csúzkálna. 2 hézagoló van benne ezért gondolom h 2- fogaskerék hiányzik. az 1 es fölött van 1 hézagoló és a 4-5 között is egy de nem tudom minek. valószinüleg az alsó sor stimmel csak mivel le lett szedve legfülülről 1 ezért elcsúszott az egész sor ezért volt szükség a 2 hézagolóra,és ezért nem tudom h " valyon mennyi hiányzik róla". és igy 5 ödik sebességtől átforog a lánc mert elkúsznak a fogak.. :S

szóval csak annyi fogaskereket tudok vissza tenni rá mint amennyi gyárilag is vlt ? tegyük fel 8 fogaskerék volt hátul gyárilag és én veszek rá egy 9 est felmenne rá ? úgy értem h komplett hátsó sort vennék.

2014. aug. 22. 15:11
 3/10 Wadmalac ***** válasza:

Mindenképpen a váltókarhoz kellene igazodni, ha az pozicionált.

Ha nem az, akkor a 7-esnél több fokozatot úgysem tudsz normálisan kezelni, csak ha veszel hozzá váltókart, túl finomak a lépések a manuális állítgatáshoz.

A Shimano soroknál a lánckerekek közti távolságok egy soron állandóak, tehát ki tudod mérni, hol kell hézagoló, hol nem.

A Campagnolónál a nagyobb lánckerekek felé sűrűsödik az osztás. Lehet, hogy azért "berhelt" a sor, mert Campa váltókarhoz volt átműtve.

Vagy simán emberünk egyenként veszegette a lánckerekeket, de akkor nem vette figyelembe a lánckerekek betűjeleit, ez alapján lehet úgy összerakni a sort, hogy a váltáskönnyítő fogak spirálisan fussanak a soron, ha ezt nem figyeli valaki, össze lehet így legózni egy annyira inkompatibilis összeállítást, hogy egyszerűen nem tud némelyik lánckerékre beváltani.

2014. aug. 26. 08:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem pozícionált a váltó.

Tegnap szétszedtem az egésszet és kiderült h egy Shimano Hyper Glide C-lánckerékről van szó,utána néztem neten és gyárilag ez 8 foggal van szerelve szóval csak 1 fogaskerék hiányzik róla valószinüleg az 1 es mert a 7 esen 11 fog van és ha jól tudom ez a legkissebb.

A fogak nincsenek elkopva szerencsére.

Egy darab kb 5mm-es hézagoló van berakva a kazetta és a kerék közé de igy is elforog 6-7 ben :S

Ezt a lánckerék össze rakás dolgot én sem figyeltem megvallom h normálisan van-e eggyáltalán össze rakva de holnap ránézek.:)

Én sem tudom h mit csinált vele az illető de mikor hézagoló nélkül rápróbáltam látni lehetett h pont egy fogaskerék hiányzik.. de még nincs ötletem mivel tudnám normálisan kihézagolni mert kicsit imbolyog..

kazettát is szétszedtem semmi kenése nem vlt + 2 csapágy hiányzott belőle... igazi szak ember vlt (Y)

2014. aug. 27. 20:57
 5/10 Wadmalac ***** válasza:

Vuhhh.....sufnitunig rulez. :D

Legjobb, ha veszel egy szép új sort.

De vegyél pozíciós váltókart is, persze hozzá telfolnos hosszirányú szálas bowdenházat meg új váltóbowdent is.

Jaj, hoppá, hátsó váltó milyen? Mert nagyon nem mindegy, ha pozíciókat használni akarod.

2014. aug. 28. 10:30
 6/10 A kérdező kommentje:

az biztooos :D ment a szerelés ott ezerrel :D

ma sikerült megcsinálnom nagyon fasza kerék lett belőle :D egyedül a 7 es nem müködik de majd veszek rá egy komplett sort és többit leszar** :D

fogalmam sincs vlmi régi váltó :D "GU" többi része rozsdás :D de ahoz képest hibátlanul üzemel :D

majd kap újj váltót meg vlmi fain pozíciós karokat :D

2014. aug. 28. 21:25
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszait :D hasznosak voltak ment a zöld kéz :D
2014. aug. 28. 21:25
 8/10 anonim válasza:

bocs hogy ilyen h..je kérdéseim vannak de mi az pozicionált váltókar Mondjuk egy régi shimano sti fékváltókaron pozicionált váltokarok vannak vagy az frikciós vagy mi a különbség ?Bocsde én ehhez nem igazán értek azért kérdezem

Mellesleg lenne mégegy (lehet hogy szintén h...je) kérdeésem 25éves Trekking bringámba 3x7es shimano rendszer van .Hátsó kereket akarok benne cserélni.Találtam is egy komplett kereket jó olcsón sunrace kazettával és 8as fogaskeréksorral.Le tudok bontani a fogaskerekekből egyet hogy jó legyen a 3x7 es rendszerembe? Mireszámithatok ? Esetleg ki lehet cserélni rajta a sunrace kazettatestet és a sunrace fogaskoszorút shimano kazettatestre és shimano fogaskoszorúra ? Vagy inkább hagyjam ezt a kereket a francba és inkább ne vegyem meg?

2017. jún. 13. 14:36
 9/10 Wadmalac ***** válasza:

Remélhetőleg,ha kazettás, akkor Shimano kompatibilis, fel tudod tenni a 7-es sort, csak kell egy hézagoló.

Vagy a váltókart cseréled nyolcasra.

2017. jún. 14. 07:16
 10/10 anonim válasza:
értem,köszi
2017. jún. 15. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!