Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi lehet a biciklim baja?

Mi lehet a biciklim baja?

Figyelt kérdés

kedves bicikli szakértők!

Van egy női 21 sebesség váltós moountain bike női kerékpárom. Mikor a hátsó váltó 4-esben van nincs semmi baja, de ha már 5-sön v 6-on akkor szakadozva lehet néha tekerni és kattog.

Gondoltam én láncproblémára, de az nem rég volt cserélve. De az a gyanúm h váltó v a fogaskerekek esetleg az alsó két fogaskerék.

Ki kéne cserélni a komplett hátsó váltót v azt a 2 alsó fogaskereket?

2015. máj. 25. 06:47
 1/6 A kérdező kommentje:
el akarom vinni szerelőhöz, de ismerve őket hirtelen találnak más bajt is amit amúgy itthon is megtudunk csinálni, de sajnos ehhez nem értünk:S
2015. máj. 25. 06:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Szabadonfutó csere. De ez lehet nem mond neked semmit, úgyhogy csak a szerviz marad.

https://www.youtube.com/watch?v=T_vRbBRPr3c

2015. máj. 25. 08:07
 3/6 anonim ***** válasza:

"akkor szakadozva lehet néha tekerni és kattog. "

Ez egy elég gyenge hibaleírás.

Ha a lánc ugrál és csak 1-2 fokozatban, akkor egyértelmű a helyzet: kopott az erőátvitel és csereérett.

A szervízben a következőt fogják javasolni: hátsó fogaskeréksor, lánc, középső hajtómű csere. Egyszerű alapminőségben ez megáll egy 10-esből.

"Gondoltam én láncproblémára, de az nem rég volt cserélve"

Csak láncot cserélni erősen tudatos felhasználás esetén reális. Ha egy kopott rendszerben csak láncot cserélsz, az még több hibát fog hozni.

2015. máj. 25. 12:44
 4/6 anonim ***** válasza:
láncot és hátsó fogaskoszorút együtt cserélünk, hacsak nem néhány száz km-t futott bringáról van szó.
2015. máj. 25. 16:27
 5/6 A kérdező kommentje:

lánc kb 2 éve volt cserélve, fogaskerekek is akkor voltak cserélve

2-3 éve volt egy nagy felújítása középső hajtómű, lánc, hátsó kerék és fogaskerekek volt cserélve

2015. máj. 25. 17:05
 6/6 anonim válasza:
Venni kell egy láncnyúlás mérőt, és 0.75-ös nyúlásnál cserélni kell a láncot akkor nem kell mindig fogaskoszorúval, hajtóművel együtt cserélni, és ugrándozni se fog nagy esélyel se elől, se hátul.
2020. máj. 23. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!