Mi lehet a biciklim baja?
kedves bicikli szakértők!
Van egy női 21 sebesség váltós moountain bike női kerékpárom. Mikor a hátsó váltó 4-esben van nincs semmi baja, de ha már 5-sön v 6-on akkor szakadozva lehet néha tekerni és kattog.
Gondoltam én láncproblémára, de az nem rég volt cserélve. De az a gyanúm h váltó v a fogaskerekek esetleg az alsó két fogaskerék.
Ki kéne cserélni a komplett hátsó váltót v azt a 2 alsó fogaskereket?
Szabadonfutó csere. De ez lehet nem mond neked semmit, úgyhogy csak a szerviz marad.
"akkor szakadozva lehet néha tekerni és kattog. "
Ez egy elég gyenge hibaleírás.
Ha a lánc ugrál és csak 1-2 fokozatban, akkor egyértelmű a helyzet: kopott az erőátvitel és csereérett.
A szervízben a következőt fogják javasolni: hátsó fogaskeréksor, lánc, középső hajtómű csere. Egyszerű alapminőségben ez megáll egy 10-esből.
"Gondoltam én láncproblémára, de az nem rég volt cserélve"
Csak láncot cserélni erősen tudatos felhasználás esetén reális. Ha egy kopott rendszerben csak láncot cserélsz, az még több hibát fog hozni.
lánc kb 2 éve volt cserélve, fogaskerekek is akkor voltak cserélve
2-3 éve volt egy nagy felújítása középső hajtómű, lánc, hátsó kerék és fogaskerekek volt cserélve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!