Egy durvább terep után mi a baja a bicajnak?
Figyelt kérdés
Van egy Caprine MTB-om Shimano Tourney hajtásrendszerrel. Lementem vele 3x egy igen meredek (kb 50 fokos lejtésű) domboldalról, keresztül, mindenféle nagyobb gyökereken és erős döccenőkön. A végére amikor végeztem, azt vettem észre, hogy csikorog a lánc. Középen nem ért bele, de amikor hajtottam akkor elég durván csikorgott. A váltó az bírta. kb 15-20 km után a lánc abbahagyta a nyikorgást. Mi lehet a gond?2015. máj. 2. 12:18
1/5 anonim válasza:
Talán az, hogy a Tourney szett közel sem DH-szintű terepre van kitalálva. Az csak hétvégi betonos túrákra alkalmas, semmi keresnivalója terepen. Örülj neki, hogy nem hullott szét az egész és csapódtál neki egy fának. Én a Deore/SLX vegyes szettel sem vállalok be extrém durva terepet, pedig azok már középkategóriásak.
Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, mire való a bringánk. Ennek fényében célszerű megválasztani az utat.
2/5 anonim válasza:
"csikorog a lánc"
El se tudod mondani rendesen, hogy mi a probléma, másrészt ez nem versenygép, érdemes ésszel használni.
3/5 anonim válasza:
ha egy 50 fokos lejtőn lemész egy ilyen bringával, ami tele van gyökerekkel meg döccenőkkel, akkor halott ember vagy...
4/5 anonim válasza:
Miért lenne halott? Azt nem mondta, hogy mennyivel ment le. 10-15km/h-val még vállalható, 50-nél már valóban nem írogatna ilyen kérdéseket:)
5/5 A kérdező kommentje:
A sebesség az elején 10-15 km/h volt a vége felé volt 30 km/h de ott már nem voltak döccenők
2015. máj. 5. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!