Agyváltósról leesett a lánc. Gondolom, megnyúlt. Megoldás lehet kiszedni egy láncszemet, vagy jobb, ha új láncot veszek?
a kerék már a végponton van? (tehát nem tudod hátrébb húzni?)
én vennék új láncot
Lehet, hogy valamennyivel hátrébb lehet állítani.
De nem okoz az több problémát, mint amennyit megold? Váltó bowden hossza, fékbeállítás stb.
Az az igazság, hogy 3 év 4000 km után ez a második láncom, ami tönkrement. És nem hegyi túrákra használom, hanem csak munkába járok vele. Mondjuk az előző az el is szakadt. Ezen a mostanin nem látok sérülést, csak elég laza már.
Nekem mindenesetre egyszerűbbnek tűnik egy-két ezer kilométerenként kicserélni a láncot, mint kereket odébbállítani, majd a fék és váltóbeállítással vesződni.
Nos, kicseréltem.
De most meg olyan feszes, mint az állat, alig tudtam felrakni. De ha beletettem plusz egy láncszemet, akkor meg annyira laza volt, hogy az megint leesett volna előtt-utóbb.
Nem baj, hogy ennyire feszes? Nem lesz baja a váltónak tőle?
(még egyszer: agyváltósról van szó, az a lánc szempontjából egysebességes, csak egy fogaskerék van elől is és hátul is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!