Szerintetek mi ért többet 5km futás vagy 30km kerékpározás?
Attól is függ, hogy a kerékpározást milyen tempóban csinálod.
Nekem simán lemegy a 30 km kerékpárral közepesen intenzív tempóban. Futni meg max. 2 km-t tudok. Utána fulladok (dohányzás). Felesleges összehasonlítani a kettőt. Máshogy mozgat, más edzettségi szintet ad. A legjobb mind a kettő, vagy amelyiket jobban szereted.
A futás sokkal több izmot mozgat, mint a bicikizés, de jobban igénybeveszi az izületeket. Mindkét sportágban hajlamos az ember "összeállni". Az egyféle mozgástól a test rugalmassága romlik (biciklis, ne menjen le spárgába, mert sose jön vissza) ezt megfelelő egyéb mozgással jól karban lehet tartani.
ugyanannyi kalória elégetéséhez a biciklin többet kell melózni(több időbe telik). Egyébként meg tényleg az a jó, amit szívesebben csinálsz. A test eddzettsége semmit sem ér a belső lelki harmónia nélkül.
Kerékpárram szoktam menni 60-80 km-eket is, sőt korábban többször mentem le balatonra, volt amikor csak próbaként, hogy meg tudom-e csinálni egyfolytában. Közben a parton éjszaka amikor oda értem, pihentem egy órát és indultam vissza. Letekertem már BP.-Debrecen-Köröszsakáépll távot is egyfolytában, ami 306 km.
minde ezekkel szemben ha futni próbálok, akkor kb 50- méter után már soknak érzem. 10 méternél már elfogy a levegőm és lelassulok, aztán már csak lasú lépésben tudok menni egy ideig.
Az is nigaz, a futás általánosan jobban átmozgat, talán emiatt is fogy el a levegőm idő előtt, pedig nem dohányom, viszont gyerek koromban egy erősen dohányzó közelében éltem. Láncdohányos volt és 8 éves koromban hagyta abba, mert már ő is fuldoklott tőle.
Most is ennek a hatását szenvedem meg.
Be kéne tilteni azt a büdös bagót!
A kerékpároszás a kényelmesek aktív sportja lehet, mert nyomhatjuk úgy ahogy a testünk engedi.
Viszont a futást nem mindenki bírja, akár kicsit is hosszabb távon. Na meg kényelmetlenebb is. Nem lehet leülni kicsit haladás közben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!