Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nagy távolságú biciklis túrák?

Nagy távolságú biciklis túrák?

Figyelt kérdés
Érdemes elmenni ilyenekre? Például Európa nagyobb városaiba ((Párizs,Róma,Berlin stb..)) Ilyen utakra mennyi idő felkészülni testileg/lelkileg?

2015. jún. 26. 14:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Biztosan érdemes, ha van kedved. De ahhoz már jó bringa kell.
2015. jún. 26. 15:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt tudom :D kedvem is van csak még nem vagyok rá felkészülve testileg/lelkileg :D
2015. jún. 26. 15:11
 3/10 anonim válasza:
Évek,ja nem poén,ha azt gondolnád poénból nyeregbe pattansz és abszolválsz 1200 km az nem fog menni.Menjél el 40-50-km távokat pihenővel,ha már megy menj 100km,tanulj meg defektet javítani,váltót állítani.Csapasd,szélben ,esőben ,hidegben,ha megy rakd össze a távokat km,rakd össze magad fejben,legyen a lábadban egy 6000-8000 km vegyes terepen,legyél jó fejben akárhányan is mentek egyedül tekersz hosszú órákon át szélben esőben napsütésben,ha megvagy hajrá
2015. jún. 26. 15:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Persze, előbb rövidebb, majd hosszabb túrákat csinálj. Ajánlom Cobrancót nézegessd a jutyúbon.
2015. jún. 26. 15:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Az 50-100 km-es túrákon derül ki az is hogy hogyan állítod össze a megfelelő biciklit. Például megfelelő legyen a nyereg, annak beállítása, a kormánymagasság, ilyen apróságok is mind fontosak ahhoz hogy le lehessen tekerni ennél nagyobb távokat.

Régebben nyaranta többször is ki szoktam tekerni Győrből Bécsbe a Duna menti kerékpárúton. Azt tudom mondani hogy testnek-léleknek jót tesz, utána 10 évet fiatalodtam.

2015. jún. 26. 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:
gyakorold a széllel szemben biciklizést.
2015. jún. 26. 18:45
 7/10 anonim ***** válasza:

nekem rettenetesen sok kedvem lenne hozzá, és kész is lennék rá testileg lelkileg, de honnan van ilyenre ideje egyszerű magyar paraszt embörnek?

https://www.youtube.com/watch?v=OYT2PjXG1qA

2015. jún. 26. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy erdemes ... tok jo lehet Parizsban, Romaban, vagy Berlinben kerekparozni. Felteszed a bringat a vonatra, esetleg az auto tetocsomagtartojara, majd irany europa nagyvarosai. Ott aztan annyit tekersz amennyit akarsz.
2015. jún. 26. 20:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Pestről kiindulva még sosem voltam, de csináltam már két nagyobb ilyesmi túrát: egyszer elbringáztam Brüsszelből Genovába, tehát végig észak–déli irányban egész Franciaországon, utána pedig végig a Riviérán - igazából hazáig akartam jönni, de Genovában besokalltam, felszálltam a vonatra és hazajöttem Pestre.

Egyszer meg Párizsból kiindulva mentem a Loire torkolatáig, aztán északra fel benéztem picit Bretagne-ba, utána pedig vissza Párizsba - így csináltam egy majdnem pontosan 1500 km-es túrát.

Életem legjobb élményei, remélem, el fogok tudni még menni egypár ilyenre.:)

Az viszont, hogy mondjuk elmenjen az ember Rómába meg vissza, nekem soknak tűnik fizikailag is és szellemileg is. Az irtózatos távolság, bringával lenne vagy 3500 kilométer, és rengeteg idő, az ember pedig az ötszázadik kisvárost vagy kétezredik templomtornyot már nem tudja ugyanúgy értékelni néhány héten belül. Jobban megéri akkor inkább két-három kisebb túrára elmenni, vagy az egyik irányban vonattal/repülővel tenni meg az utat.

2015. jún. 26. 23:58
 10/10 tothp ***** válasza:

Legyen kedved.

legyen terved (legalább a fő pontok) Kezdetnek egy Duna-menti túra. akár Passauig is felemelő és a szépségéhez mérten viszonylag könnyű.

legyen egy nem túl bonyolult, de testhezálló strapabíró biciklid. egy jó trekking mondjuk.(szerintem: teleszkóp, olajos tárcsafék, meg efféle úri huncutságok feleslegesek)

A kerékpárodat ismerd meg. számolj azzal, hogy bármi történik, egyedül kell megoldanod. Akár még egy küllöszakadást is tudnod kell legalább annyira korrigálni, hogy a legközelebbi városba eljuss.

Állíts össze egy jó csomaglistát (ez az uticél függvényében erősen változhat).

Talád ki, hogy fogod a csomagot felpakolni. Első-hátsó táskák, Vagy akár utánfutó. Mindnek van előnye-hátránya.

közben persze fokozatosan növeld a távokat. Próbáld ki magad minden terepen. Próbáld ki és tanuld meg jól hajtani a felmálházott gépedet.

Van néhány jó könyv:

Kerékpárenciklopédia, bicajoskönyv, stb. rengeteg okossággal teli. Csak javasolni tudom pár túrát végigcsináltam. Most 42évesen érzem, hogy többet kellett volna....

2015. jún. 29. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!