Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen a versenykerékpárosok...

Milyen a versenykerékpárosok konditermi edzése?

Figyelt kérdés

Láttam nemrég kerékpárosokat edzeni a terembe, és jó combjuk volt nagyon a lányoknak is. Nekem eléggé le van maradva, és mivel tetszik a kerékpározás, elkezdhetném csinálni azokat, amiket ők szoktak. Valaki tudna nekem segíteni ebben? Milyen az edzésterve a kerékpárosoknak?

24L

2015. máj. 29. 16:53
 1/3 Gabci von T1 ***** válasza:
A kerékpáros edzésterv több részre osztható, más az edzésvolumen és az intenzitás az alapozás, felépítő- és a versenyperiódus során. A konditermi edzések is ehhez idomulnak, max erőtől a szinten tartás felé haladva az év során. Leggyakoribb módszer a guggolás, a guggolásból felugrás. Személy szerint ilyenkor nem csinálok, és nem is csináltatok konditermi edzést (maximum nem versenyhéten) inkább a bringán történik az erőfejlesztés. Ha érdekelnek a részletek, nagyon szívesen küldök szakirodalmat!
2015. máj. 29. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:
49%
A kerékpárosok combja szerintem főleg a sok tekeréstől néz ki jól.
2015. máj. 29. 18:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Van valami amerikai tudós, aki mellesleg megszállott félprofi kerékpáros, sok éves adatot gyűjtött össze a saját edzéseiről, kipróbált mindenféle módszert, és egyértelműen arra a következtetésre jutott, hogy ha valaki kerékpározni szeretne, akkor semmi nem segíti annyira a fejlődését, mintha teker. Szóval az igaz bringások max. akkor csinálnak mást tekerés helyett, ha az időjárás nem engedi, hogy kimenjenek.
2015. máj. 30. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!