Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért szerettek biciklizni? 17/L

Makiverem68 kérdése:

Miért szerettek biciklizni? 17/L

Figyelt kérdés
Etika dolgozat miatt szükségem van az emberek véleményére. Mi az előnye a biciklizésnek, esetleg jó szórakozás?

2014. dec. 13. 12:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mert egyszerűen jól esik.

Bárhová eljuttat, ahová akarod. Nem kell rá vizsga mint minden más eszközre amit vezetni akarsz. Friss levegőn vagy, és egymagad. És amit a legjobban szeretek: Nyári reggelen vagy délután áttekerni egy erdőn 25km/h-s sebességgel. Süvít a szél és érzed a csípős reggelt. Azon kívül, pedig szeretem mert akárcsak az élet, a biciklizés is megköveteli időnként a gyors reagálást, és döntést. Tekersz 30-35km/h-val egy bicikliúton, majd hirtelen kigurul eléd egy kisgyerek a motorjával. És minden rajtad áll! Hogy behúzod a féket, és korrigálod a kicsúszó hátsót, vagy inkább kikerülöd!? Rajtad áll minden. Azonkívül jó időtöltés szerintem

Egyébként a fenti példa tényleg megtörtént velem. Kihajtott elém a gyerek én meg meghúztam a fékeket. Nem estem előre, mert már egyfelől kopott annyira a fékbetét, hogy ne fékezzen akkorát hogy elessek, hanem a határon tartson. Másfelől meg van súly rajtam, úgyhogy nem nagyon tudott volna elemelkedni. A hátsó kerék elkezdett csúszni ahogy gondoltam, de sikerült korrigálni. Én a bicikliút szélén álltam meg, (1m-re a vizesároktól) hátam mögött méteres fékcsík. A gyerek megdermedt és sírt szegény.

De volt már több ilyen helyzet is, ahol csak centiken múlott egy egy baleset. Pl, nyáron egy fixit csaptam el. Jött a kereszteződés jobbra kellett volna mennem, de egy fal miatt semmit nem láttam jobbra. Lassítottam, de hiába. Ahogy a kereszteződésbe értem, jobbra fordultam, jött egy fixis és bumm.

2014. dec. 21. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!